Au murit doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess! Doi români aflați pe același vas, confirmați cu coronavirus

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 11:06
Au murit doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess! Doi români aflați pe același vas, confirmați cu coronavirus GALERIE FOTO
Doi oameni au murit după ce au fost infectați cu coronavirus la bordul unui vas de croazieră. Sursa foto - David Mareuil / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Au murit doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess! Vasul se află în carantină, în Japonia, în portul Yokohama. Cele două persoane erau infectate cu coronavirus, drept pentru care acum numărul total al deceselor a ajuns la 2.126

Au murit doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess!

Un alt detaliu interesant este acela că numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624. Operaţiunea de debarcare a pasagerilor continuă.

Vă reamintim că între timp un al doilea român aflat pe același vas a fost depistat cu coronavirus. Anunțul a fost confirmat și de MAE, care precizează că este vorba despre un membru al echipajului navei.

Doi români aflați pe același vas, confirmați cu coronavirus

”Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess”, a transmis MAE.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo. Conform primelor informații, acesta se simte bine şi nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

În ceea ce priveşte nava Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi (acreditată şi pentru Regatul Cambodgia) de la autorităţile cambodgiene, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

Pe nava de croazieră Westerdam, andocată în Cambodgia, sunt 17 români – 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului.

De remarcat că în China, numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut, provincia Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor cu coronavirus, anunţând cel mai mic bilanţ zilnic, respectiv 349 de noi cazuri, parţial şi din cauza faptul că s-au schimbat şi criteriile referitoare la acordarea titulaturii de ”caz confirmat”.

Numărul persoanelor infectate este de  74.576 în China, şi de 75.674 la nivel global.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×