Coronavirusul face prăpăd în industria restaurantelor! Dragoş Petrescu anunţă dezastrul: „2,5 miliarde de euro pierdere şi 300.000 de şomeri!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 11:23
Coronavirusul face prăpăd în industria restaurantelor! Dragoş Petrescu anunţă dezastrul: „2,5 miliarde de euro pierdere şi 300.000 de şomeri!”
Coronavirusul face prăpăd în industria restaurantelor!

Una dintre cele mai afectate industrii afectate de coronavirus este horeca. Barurile şi restaurantele sunt închise în această perioadă şi pierderile suferite sunt fără precedent. 

Coronavirusul face prăpăd în industria restaurantelor: „Pierderile estimate ale industriei sunt de 2,5 miliarde de euro”

Dragoş Petrescu, omul care a fondat grupul City Grill, a explicat dimensiunea dezastrului în industria restaurantelor: În acest moment toată industria este shut down. Din moment ce sunt închise barurile, restaurantele, totul, vorbim de pierderi colosale, fără precedent.

Comenzile online au crescut moderat, era normal să fie aşa, dar dacă înainte reprezentau 3-4% din total, astăzi au crescut până la 8%. Aşadar facem faţă uşor cererii pentru că nu este şi nu va fi niciodată o creştere uriaşă. 

Românii şi-au făcut provizii alimentare şi nu comandă atât de mult de la restaurant. Însă, în momentul în care proviziile se vor mai consuma, este posibil să mai înregistrăm o creştere uşoară. 

Pierderile estimate ale industriei în România sunt de 2,5 miliarde de euro. Atât estimez eu. Şi în şomaj tehnic vor intra aproximativ 300.000 de angajaţi. Este o situaţie fără precedent şi nu se ştie când ne vom putea reveni”, a declarat Petrescu la Digi 24.

Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai de succes antreprenori în industria horeca

Dragoş Petrescu este un prolific om de afaceri. El controlează Trotter Prim, compania care deține lanțurile de restaurante City Grill, Buongiorno, Caru’ cu Bere și cafenelele City Cafe. Iniţial, Petrescu a fost manager şi franşizor la McDonalds.

Înainte de izbucnirea crizei coronavirusului, antreprenorul a declarat: „Vindem mai bine de 34 de milioane de euro anual, pornind de la nimic. Îmi aduc aminte în primele săptămâni vindeam de 1.500 de lei pe zi şi masa personalului era de până în 2.000 de lei pe zi.

Ca orice start-up se porneşte cu dificultate. Vii cu bani de acasă, atunci când investeşti într-un proiect nou şi trebuie să ai răbdare, pasiune, noroc’, a declarat antreprenorul la Digi24.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×