Florin Cîțu roagă românii să sprijine restaurantele prin comenzi on-line. Ce alte măsuri are pregătite Ministerul Finanțelor

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 22:51
Florin Cîțu roagă românii să sprijine restaurantele prin comenzi on-line. Ce alte măsuri are pregătite Ministerul Finanțelor
Florin Cîțu anunță primele măsuri pentru a ajuta economia României

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu le cere românilor să susțină activitatea restaurantelor prin comenzi on-line. De asemenea, politicianul a vorbit despre pachetul menit să sprijine economia.

Cîțu le cere românilor să comande mâncare on-line

Ministrul a vorbit și despre posibilitatea suspendării impozitului pe venit, dar și despre producerea la scară largă a măștilor chirurgicale în România.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

”Ne uităm și la măsuri în ceea ce privește impozitul pe venit pentru persoane fizice și astăzi se va definitiva și această măsură, vedem cum va fi ea la final. Sunt mai multe variante.

Există varianta să amânăm pentru două luni de zile plata impozitului pe venit pentru persoane fizice, dar pentru anumite sectoare, nu pentru toată lumea, acolo unde sunt probleme.

Trebuie să ne gândim că nu știm cât va dura această stare și trebuie să dozăm oarecum eforturile, nu vrem să luăm toate măsurile acum și apoi să rămânem fără a avea resurse în perioada următoare”, a declarat politicianul la Digi 24.

De asemenea, Cîțu a anunțat pe Facebook că guvernul a amânat cu trei luni termenul limită pentru plata impozitului pe teren, clădiri și mașini, de la 31 martie la 30 iunie. Modificările urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgență.

Alte măsuri anunțate de Cîțu în această perioadă implică amânarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020.

  • Suspendarea sau neînceperea executării silite a creanțelor bugetare.
  • Rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate.
  • Implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor.
  • Suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă).
  • Suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

Populația așteaptă în continuare un anunț concret privitor la amânarea ratelor la bănci pentru o anumită perioadă.

Închide ×