Coronavirus: Numărul morților din Italia a trecut de o sută; 28 au murit în numai 24 de ore

Adrian Ilie  
înStiri de ultima ora
04/03/2020, 21:46
Coronavirus: Numărul morților din Italia a trecut de o sută; 28 au murit în numai 24 de ore
Cort de triaj la intrarea din spitalul din Brescia/ Foto: Hepta

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a crescut considerabil într-o singură zi, ajungând la 107, transmite Reuters. În ultimele 24 de ore au murit nu mai puțin de 28 de persoane, potrivit datele oferite de Agenția de Protecție Civilă din Italia.

500 cazuri noi într-o singură zi

Cazurile de infecție cu coronavirus au crescut în 13 zile de când a fost semnalată boala la 3.089. Peste 500 de cazuri au fost înregistrate numai în ultima zi. Procentajul cazurilor mortale este de 3,5% din numărul total al infecțiilor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Tot astăzi, ministrul Educației, Lucia Azzolina, a anunțat că școlile și universitățile din întreaga țară vor fi închise de joi până pe cel puțin pe 15 martie. Până acum au fost închise doar cele din nordul Italiei.

Primul-ministru Giuseppe Conte a anunțat că guvernul său pregătește un decret prin care se speră că va fi încetinit ritmul apariției de noi cazuri. ”Spitalele noastre, în ciuda eficienței lor, riscă să fie copleșite, avem o problemă cu unitățile de terapie intensivă”, a spus Conte.

Interdicție pentru îmbrățișări

Potrivit unor surse citate de Reuters, actul normativ va viza suspendarea evenimentelor de orice natură dacă presupun adunări mari de oameni și nu permit păstrarea unei distanțe de cel puțin un metru între persoane. Cinematografele și teatrele vor fi închise, iar italienilor li se va recomandat să nu dea mâna unii cu alții sau să se îmbrățișeze.

Toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile din Serie A se vor desfășura fără spectatori.

Decizia de închidere a școlilor a provocat reacții diverse printre părinți, unii dintre ei având probleme să aibă grijă de ei în timpul în care ar fi trebuit să fie la școală. Ministrul adjunct al Economiei, Laura Castelli, a anunțat deja că se ia în calcul să li se permită părinților afectați să stea acasă ca să aibă grijă de copii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×