Copil de 12 ani, admis la facultate! A obținut una dintre cele mai rare medii la admitere

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
05/08/2018, 13:30
Copil de 12 ani, admis la facultate! A obținut una dintre cele mai rare medii la admitere GALERIE FOTO

Un copil de numai 12 ani a fost admis la facultate! Cazul a uimit întreaga lume, dar mai ales pe profesorii de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM), acolo unde băiatul va urma cursurile secției de Fizică Biomedicală. Instituția de învățământ este una prestigioasă, fiind cea mai importantă și mai mare din Mexic. Adolescentul este foarte diferit față de colegii săi, mai ales că a obținut la admitere o medie pe care majoritatea din cei care se înscriu la concurs doar o visează.

Carlos Santamaria va începe cursurile la  Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM), în data de 6 august 2018. El a dat prima probă de admitere împreună cu alți peste 144.000 de candidați, dar mai puțin de 9% au obținut calificativ de trecere pentru a accede și la următoarele probe. Băiatul a devenit imediat un caz extraordinar în America Latină,  scrie BBC.

Copil de 12 ani, admis la facultate

Copilul de numai 12 ani a fost admis la facultate, după ce a răspuns corect la nu mai puțin de 105 întrebări din totalul de 120, potrivit datelor oficiale transmise de reprezentanții Universității Naţionale Autonome din Mexic.

Citește și: Gemenele din Marea Britanie care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

Citește și: O femeie de 250 de kg a născut cel mai mare bebeluş din lume! Cât cântăreşte micuţul GALERIE FOTO

Nu vă gândiți că a fost atât de ușor pentru Carlos Santamaria să dea un astfel de examen. El s-a pregătit intens pentru aceste probe, pe care în mod  normal le susțin adolescenții în vârstă de 17 sau 18 ani. ”Niciodată să nu spui că nu se poate. Mereu există o șansă pentru a reuși. De asemenea, am studiat pe internet așa am învățat biologie, formule, dar mai ales am avut ajutorul întregii familii, cel mai important lucru.”a declarat Carlos Santamaria.

Carlos Santamaria va începe cursurile la  Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM), în data de 6 august 2018. El a dat prima probă de admitere împreună cu alți peste 144.000 de candidați, dar mai puțin de 9% au obținut calificativ de trecere pentru a accede și la următoarele probe. Băiatul a devenit imediat un caz extraordinar în America Latină,  scrie BBC. 
Carlos Santamaria va fi cel mai tănăr dintre colegii săi de facultate. El va începe cursurile în data de 6 august

Potrivit oficialilor Universității Naţionale Autonome din Mexic, efortul copilului de doar 12 ani va fi necesar în fiecare zi, la fiecare curs, având în vedere gradul de dificultate al acestora. ”El va trebui să lupte împotriva scepticismului, înainte de capacitatea şi performanţa sa”, au spus profesorii de la prestigioasa instituție de învățământ.

Copilul de 12 ani a fost pasionat de mic de biomedicină

Încă de la o vârstă fragedă, Carlos Santamaria, care acum a ajuns student la numai 12 ani, a fost pasionat de biomedicină. Mai exact, el a început să studieze acest domeniu, încă de la vârsta de 9 ani. Încă de pe atunci a început să caute informații, să cerceteze anumite probleme și să dobândească anumite cunoștințe care iată că i-au ajutat acum.

Carlos Santamaria, care locuiește în statul Morelos (la sud de Mexico City), a avut deja experiența academică în instituțiile UNAM, ca student extern. El a colaborat cu cei din cadrul Facultății de Chimie, Centrul de Științe Genomice și Institutul de Cercetare în Materiale, drept practici independente. Dar acum a început o etapă mult mai diferită.

”Este un student cu o înaltă capacitate cognitivă, dar în același timp foarte blând și vesel,  care a sfidat timpul și convențiile administrative!”, au mai semnalat cei de la conducerea Universității  Naţionale Autonome din Mexic.

”Este un vis îdeplinit, după 3-4 ani de muncă!”, a conchis Carlos Santamaria, copilul admis la facultate la vârsta de 12 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×