Copiii nevaccinați împotriva rujeolei pot merge la școală!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/10/2018, 08:17
Copiii nevaccinați împotriva rujeolei pot merge la școală!
Copiii nevaccinați împotriva rujeolei pot reveni la scoala!

După o ședință a coaliției de guvernare, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchiu, a răspuns pozitiv pentru cei nevaccinați. Din fericire, pentru unii, copiii care nu au fost înțepați împotriva rujeolei pot merge din nou la școală. Astfel că, elevii care nu au fost admiși pe 1 septembrie, pe motiv că nu au fișa medicală completă din cauza vaccinurilor, se pot întoarce acum la școală. Dar, cum s-a ajuns la această decizie? Vicepreședintele Parlamentului a ajuns la concluzia că există un număr mare de copii care nu puteau ajunge în câmpul educațional din cauza nevaccinării.

Așa că, s-a stabilit printr-o înțelegere comună între Guvern și Parlament să se caute și apoi să se găsească o modalitate prin care și aceștia pot ajunge la școală. Soluția găsită de cei de la conducere a avut ca fundament și o înțelegere bazată pe cedări reciproce. Copiii nevaccinați pot merge la școală, însă, între timp, munca grea o vor duce ei, căci vor trebui să discute cu părinții, pentru a-i determina și a-i duce la ideea că singula cale de a evita boala este vaccinarea. Se pare că până la data de 14 septembrie, neîncadrați într-o instituție educațională erau 5.664 de elevi.

Ce este rujeola?

Copiii nevaccinați împotriva rujeolei pot reveni pe bancile scolii
Un copil afectat de pojar/rujeolă, în brațele mamei sale

Citește și: Accident transmis pe Facebook. Ultimele momente din viata lui ”Briceag”, interlopul din Craiova

Citește și: Bianca Brad a ajuns de nerecunoscut! Iată cum arată fosta Miss România

Citește și: Gigi Becali, despre faptul că nu a fost invitat la nunta lui Cristi Borcea!

Rujeola sau pojarul este o boală infecțioasă. Date despre existența ei sunt încă din secolul 7. Un medic persan Rhazen, în secolul 10, care considera rujeola drept una dintre cele mai groaznice. Înainte ca vaccinul să apară, transmisibilitatea acestei boli era la un procent înalt, mai ales la copii. Conform Organizației Mondiale de Sănătate, în anul 2006 existau peste 20 de milioane de cazuri, iar 242.000 dintre ele erau decese.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×