Contre la nivel înalt în PNL! Raluca Turcan o contrazice pe Violeta Alexandru în privința vârstei de pensionare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 14:10
Contre la nivel înalt în PNL! Raluca Turcan o contrazice pe Violeta Alexandru în privința vârstei de pensionare GALERIE FOTO
Vicepremierul Raluca Turcan o contrazice pe Violeta Alexandru. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Contre la nivel înalt în PNL! Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat într-o conferință de presă susținută chiar la Palatul Victoria, că Guvernul nu exclude să introducă posibilitatea creșterii opționale a vârstei de pensionare la 70 de ani.

Contre la nivel înalt în PNL!

Toate bune și frumoase doar că în urmă cu doar câteva ore ministrul Muncii Violeta Alexandru susținea că nu există niciun proiect în lucru care să crească vârsta de pensionare la 70 de ani. Privind și speste declarațiile ei din trecut observăm aceeași idee

Întrebată ce părere are legat de faptul ca în UE se discuta despre pensionare la 70 de ani, Turcan a zis: „In momentul de fata nu cred ca Romania este pregatita pentru pensionare obligatorie la 70 de ani.

Raluca Turcan o contrazice pe Violeta Alexandru în privința vârstei de pensionare

Insa cred ca se impune o discutie in spatiul public  daca persoanele doresc sa opteze pentru cresterea varstei de pensionare, atunci sa o faca. Dar nu cred ca vom ajunge in curand la o crestere obligatorie a varstei de pensionare.

Subiectul acesta a fost deja lansat in dezbatere publica, se lucreaza la un proiect, exista si in Camera Deputatilor un astfel de proiect care permite munca pana la 70 de ani.

Daca se va ajunge la concluzia ca exista o sustinere pentru aceasta idee, este posibil sa luam aceasta masura”, a subliniat Turcan trecând practic peste declarațiile făcute chiar de colega de partid, Violeta Alexandru.

Conform unor informații Guvernul condus de Ludovic Orban pregătește un proiect legislativ prin care vârsta de pensionare va crește la 70 de ani pentru anumite domenii de activitate.

Măsura ar fi aplicată opțional, celor care au ajuns la vârsta pensionării, dar doresc să-și continue activitatea.

Potrivit acesteia, sunt vizate Educația, Sănătatea sau Cercetarea, domenii deficitare în ceea ce privește forța de muncă pregătită.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×