Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunț despre plata pensiei în ianuarie. Apel către pensionari

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 11:05
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunț despre plata pensiei în ianuarie. Apel către pensionari
Ministrul Muncii a anunțat când se face plata pensiilor în luna ianuarie. Sursa foto: romaniatv.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu un anunț foarte așteptat de pensionarii din România! Plata pensiilor pentru luna ianuarie, prin Poșta Română, va începe să se facă începând de joi, 9 ianuarie!

Ministrul Muncii a anunțat când se face plata pensiilor în luna ianuarie

Ministrul Muncii a recunoscut că vor fi întârzieri de câteva zile, din cauza zilelor libere, pentru pensionarii care primesc pensia de la poștaș. „Nu e absolut nici un pericol (cu livrarea pensiilor in ianuarie – n.red.). Este un mic decalaj, cauzat de zilele libere de la inceputul anului si vom recupera acest decalaj.

Dimineata am avut o noua sedinta si fac acest lucru in fiecare zi, urmaresc de doua ori pe zi, si la inceputul programului si dupa, sa vad ritmul in care se fac platile pentru pensii. Incep de joi (9 ianuarie – n.red.)”, a afirmat Violeta Alexandru, la Digi24.

Decalajul de 3-4 zile, cauzat de zilele libere de Sărbători

Ministrul Muncii a recomandat pensionarilor care pot primi pensia pe card să aleagă această metodă de distribuire a banilor.

„Ele (pensiile – n.red.) sunt in acest moment in procesare pentru plata pe card, nu vor fi cu nimic afectati pensionarii care isi primesc banii pe card, si fac un apel ca cei care au posibilitatea sa primeasca pensiile pe card sa o faca, pentru ca, iata, conteaza fiecare zi in primirea banilor.

Pentru cei care primesc banii la poarta, in cash, este acest decalaj cauzat de zilele libere, pe care le vom recupera”, a precizat Violeta Alexandru.

„Incepand de joi dimineata, Ministerul Finantelor a pregatit deschiderea de credit, sunt niste proceduri care nu se puteau face in decembrie, eu am fost foarte atenta inca de la sfarsitul anului, n-am pierdut nicio zi, m-a interesat in mod deosebit sa nu existe nicio zi de intarziere imputabila noua, in sensul ca am stat degeaba si nu am facut tot ce era omeneste posibil.

S-au deschis creditele la Ministerul Finantelor, banii au ajuns in Trezorerie, este o procedura care nu se putea face, si sa fi vrut s-o fac in decembrie, pana nu se inchidea luna decembrie n-aveam cum sa incep aceste proceduri pentru ianuarie”, a adaugat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a cerut poștașilor să scurteze termenul de două săptămâni în care în mod normal se finalizează distribuirea pensiilor la nivel național.

„Imediat ce am venit din aceste zile libere, ma refer la toti angajatii, ca eu am lucrat si in aceasta perioada, s-au deschis creditele, au ajuns banii in Trezorerie, au ajuns banii la Posta Romana. Se incep platile in teren cu joi dimineata, fapt care va face ca in zilele urmatoare oamenii sa primeasca pensiile fara absolut niciun pericol sa nu le primeasca.

Ba chiar mi-am rugat colegii de la Posta Romana sa faca un efort, si, fata de perioada de aproximativ doua saptamani cat dura acoperirea nationala pe intreg teritoriul Romaniei, sa scurteze la o saptamana, sa faca un efort. (Vor fi intarzieri – n.red.) de trei-patru zile fata de calendarul obisnuit pentru pensiile care ajung cu postasul”, a incheiat ministrul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×