Contre între Rareș Bogdan și Varujan Vosganian pe tema demisiei lui Ludovic Orban: ”Această abordare mi se pare mai corectă”

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
04/01/2020, 17:47
Contre între Rareș Bogdan și Varujan Vosganian pe tema demisiei lui Ludovic Orban: ”Această abordare mi se pare mai corectă”
Rareș Bogdan nu mai recunoaște că a spus că va demisiona premierul Ludovic Orban. Sursa foto: Hepta.ro

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că premierul Ludovic Orban vrea să demisioneze în februarie doar pentru a forța alegerile anticipate. Varujan Vosganian s-a arătat revoltat de această declarație și a răbufnit pe una dintre rețelele de socializare. 

Rareș Bogdan, anunț despre iminenta demisie a premierului Ludovic Orban

Rareș Bogdan a declarat într-o emisiune TV că PNL negociază cu celelalte partide politice pentru a declanșa alegerile anticipate. Europarlamentarul a precizat că mai este nevoie doar de 24 de voturi pentru ca anticipatele că aibă loc până în aprilie 2020.

Totodată, politicianul a lăsat să se înțeleagă că premierul Ludovic Orban este dispus să demisioneze în luna februarie tocmai pentru a forța anticipatele. Imediat după această declarație liderul deputaților ALDE, Varujan Vosganian, s-a arătat revoltat.

Varujan Vosganian, replică acidă la adresa lui Rareș Bogdan

Varujan Vosganian l-a atacat pe Rareș Bogdan printr-o postare pe contul de Facebook. Liderul deputaților ALDE a spus despre europarlamentar că vorbește prea mult. Totodată, Vosganian se întreabă de ce s-a angajat pentru răspunderea bugetului din 2020 dacă Guvernul Orban urmează să demisioneze.

„Înainte de a spune dacă Rareș Bogdan vorbește bine sau rău, să convenim că vorbește prea mult. Deunăzi, Rareș Bogdan a anunțat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie.

Cu alte cuvinte, dacă ne luăm după el, noi, ceilalți, jucăm într-un film cu proști. Am acceptat angajarea răspunderii pentru bugetul pe un an al unui Guvern care intenționează să demisioneze peste două luni. Tare, nu?”, a scris Varujan Vosganian.

Europarlamentarul Rareș Bogdan: ”Cineva din studio a spus asta”

Economistul de orgine armeană a primit la scurt timp după această postare un mesaj de la Rareș Bogdan. Europarlamentarul i-a transmis că nu a spus niciodată că va demisiona Ludovic Orban, ci această declarație s-a auzit de la o persoană din studio.

„Nu am spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona. În timpul intervenției mele telefonice, cineva din studio a spus asta.

Eu am spus că Orban va uza de toate prerogativele constituționale pentru a încerca declanșarea alegerilor anticipate, după negocieri politice cu toate forțele politice care susțin actualul Guvern”, i-a scris Rareș Bogdan lui Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian este de părere că Rareș Bogdan nu trebuia să lase să se înțeleagă faptul că premierul va demisiona. De asemenea, economistul susține că europarlamentarul ar fi trebuit să nege aceste informații la momentul oportun.

„I-am transmis lui Rareș Bogdan că această abordare mi se pare mai corectă și că era bine ca rectificarea să fi fost făcută imediat”, a scris Varujan Vosganian pe pagina de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×