Continuă scandalul în cazul Sorina. Avocatul familiei Șărămăt anunţă o plângere penală

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 13:16
Continuă scandalul în cazul Sorina. Avocatul familiei Șărămăt anunţă o plângere penală GALERIE FOTO
Familia Șărămăt depune plângere penală pe numele procuroarei

Sorina a plecat din țară, însă familia care a crescut-o nu renunță așa ușor! Avocatul familiei Șărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina până la vârsta de 7 ani, a depus o plângere penală împotriva procuroarei care a luat-o cu forța pe fetiță din sânul familiei maternale!

Familia Șărămăt depune plângere penală pe numele procuroarei Maria Pițurcă, care ar fi răpit-o pe Sorina

Plângerea a fost depusă la Secția de anchetare a magistraților, iar procuroarea Maria Pițurcă este acuzată de răpire și constituire de grup infracțional organizat. Aocatul spune că plecarea minorei din țară i-a luat prin surprindere atât pe el, cât și pe cei pe care îi reprezintă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Am venit astăzi (luni, n.r.) la Secția de Investigarea Infracțiunilor din Justiție pentru a depune plângere penală împotriva doamnei procuror Maria Pițurcă referitor la săvârșirea infracțiunilor de răpire de persoane, constituire de grup infracțional, rele tratamente aplicate minorului. Trebuie ca Parchetul General să ia măsuri pentru aceste infracțiuni.

Familia Șărămăt depune plângere penală pe numele procuroarei
Familia Șărămăt depune plângere penală pe numele procuroarei

Declarația părinților adoptivi este necesară la dosar

Nu s-a știut absolut nimic (n.r. de plecarea Sorinei), ne-a luat prin surprindere faptul că s-au soluționat atât de repede problemele referitoare la pașaport și viza, chiar este revoltător. Trebuia ca fetița să rămână în țară cu părinții, pentru că acum urmează cercetarea penală. Este obligatorie și declarația.

Stăm și ne întrebăm acum cum vor soluționa aceste acte de procedură? (…) Sunt două posibilități, fie vor fi citați și aduși cu mandat sau dacă nu, se va constitui o comisie rogatorie care va îndeplini aceste obligații pe care le au organele de cercetare penală din România și vom aștepta soluțiile”, a declarat pentru Mediafax avocata Ioana Constantin.

Sorina a părăsit România duminică dimineață, împreună cu părinții adoptivi, cu destinația Statele Unite ale Americii, unde noii părinți ai fetiței au reședință de mai mulți ani. Minora avea toate actele în regulă atunci când a părăsit țara prin Aeroportul Otopeni.

Judecătoria Slatina a decis că Sorina poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi. Instanța a respins cererea de ordonanță președințială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, însă acesta a anunțat că o va contesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×