Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a depus plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi! Vrea 2.000.000 de euro despăgubiri

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/02/2019, 08:56
Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a depus plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi! Vrea 2.000.000 de euro despăgubiri GALERIE FOTO
Alina Bica a facut plangere pe numele Laurei Codruta Kovesi si cere sechestru pe casele fostei sefe DNA

Fosta șefă antimafia, Alina Bica, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că s-a constituit parte civilă într-o plângere împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, și că solicită despăgubiri de două milioane de euro, precum și instituirea unui sechestru pe toate imobilele lui Kovesi.

Bica a explicat la Antena 3 că s-a constituit parte civilă în plângerea depusă în 2018 împotriva lui Kovesi și a procurorului DNA Gheorghe Popovici, pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Alina Bica a făcut plângere pe numele Laurei Codruța Kovesi și vrea să-i ia casa

Fosta șefă DIICOT a sugerat că a fost săltată de pe stradă și a fost arestată nelegal timp de 80 de zile din cauză că instrumenta un dosar al fratelui lui Kovesi. Întrebată dacă se va mai întoarce vreodată în țară, Bica a răspuns negativ:

”Nu. Pentru ca in tara mea am primit ce-am primit din parte autoritatilor si vreau sa-mi construiesc viata in alta parte, in liniste si cu o reala protectie pentru drepturi si liberati”, a spus fosta sefă antimafia, aflată acum în Costa Rica.

Alina Bica a plecat în Costa Rica

Fosta şefă de la DIICOT, condamnată în prima instanţă în două dosare de corupţie, a plecat în Costa Rica. Avocatul său a spus că fosta șefă DIICOT ar fi fost victima unui accident rutier, dar că se va întoarce în țară. A trecut mai bine de un an de-atunci.

Aflata in Costa Rica, Alina Bica a facut plangere pe numele Laurei Codruta Kovesi

Alina Bica este judecată în patru dosare pentru mai multe acuzaţii de corupţie: de la abuz în serviciu, până la luare de mită. În două dintre acestea a fost condamnată în prima instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare, respectiv la patru ani de detenţie. A fost şi arestată în două rânduri, însă de luni bune nu mai are nicio interdicţie.

Fosta şefă a procurorilor DIICOT este judecată, între altele, pentru o presupusă favorizare ilegală a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. La ultimele două termene nu a fost prezentă la proces, pentru că este în Costa Rica şi a transmis prin vocea avocatului că va veni să îşi susțină nevinovăţia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×