Ultimele informaţii în cazul Sorinei. Unde se află acum fetiţa din Baia de Aramă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/07/2019, 09:06
Ultimele informaţii în cazul Sorinei. Unde se află acum fetiţa din Baia de Aramă GALERIE FOTO
Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi

Cazul Sorinei, fetiţa în vârstă de 8 ani din Baia de Aramă, care a îngrozit o țară întreagă, după ce fetița a fost luată cu forța din casa asistentei maternale unde a crescut, pentru a fi dată spre adopție unei familii de americani, a ajuns la final.

Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi

Sorina a părăsit România duminică dimineaţă, împreună cu părinţii adoptivi, după cum au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate cazului minorei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Potrivit acestora, Sorina a părăsit România duminică dimineaţă, împreună cu părinţii adoptivi. Minora avea toate actele în regulă atunci când a părăsit ţara prin Aeroportul Otopeni. Acelaşi surse au precizat că destinaţia acestora este Statele Unite ale Americii, acolo unde părinții fetei locuiesc de mai mulți ani.

Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi
Sorina a plecat în America împreună cu părinții adoptivi

Procurorul care a târât-o pe Sorina a scăpat de suspendare

De altfel, familia adoptivă a ridicat, vineri, paşaportul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, de la Serviciul de Paşapoarte Dolj, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocata familiei.

Judecătoria Slatina a decis că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA. Instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu. Decizia nu este însă definitivă, iar procurorul general a anunţat deja că o va contesta.

De altfel, procurorul care a oripilat toată România a scăpat de suspendare. CSM a respins cererea de suspendare a procuroarei Maria Pițurcă, cea care a târât-o pe Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, atunci când s-a încercat luarea sa de la familia de asistenți maternali.

Inspecția Judiciară a cerut ca procurorul Maria Antoaneta Pițurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, să fie cercetat disciplinar, dar și suspendat din funcție până la încheierea anchetei. De altfel, magistratul a dat explicații, miercuri, în fața colegilor ei de la CSM, unde a avut câștig de cauză.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×