Construcțiile pentru aeroportul din Brașov au început!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/09/2018, 20:08
Construcțiile pentru aeroportul din Brașov au început!
Construcțiile pentru aeroportul din Brașov au început!

Brașovul va avea acum un aeroport! Suma investită de Consiliul Județean Brașov pentru viitorul aeroport este de 22 de milioane de euro. Teminalul de pasageri va avea o suprafață totală de 11.000 metri pătrați și va fi construit pe trei niveluri. Brașovenii se vor bucura și ei de acum înainte de un aeroport. Construcțiile pentru acesta au fost în final demarate.

Brașov va avea peste un an și jumătate aeroport. Pista a fost finalizată încă din anul 2014, care cuprinde o lungime de 2.850 de metri și o lățime de 45 de metri.

Citește și: Vremea în București sâmbătă 15 septembrie. Se anunță căldură mare în Capitală!

Citește și: Amendă de 3.000 de lei pentru șoferii care au așa ceva în mașină

Aeroportul internațional Brașov-Ghimbav este în construcții

Consiliul Județean Brașov a anunțat de curând că suma care va fi investită pentru proiectul ce tocmai a fost demarat este de 22 de milioane de euro. Suprafața pentru viitorul aeroport este de 11.000 de metrii pătrați și va avea 3 niveluri.„În prezent sunt transmise la avizare documentele prin care sunt stabilite fluxurile din terminal. După avizarea acestora, vom pregăti caietul de sarcini pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Estimăm că în această toamnă vom lansa licitaţia şi că vom semna contractul. În cursul iernii ar urma să se elaboreze proiectul, iar anul viitor să înceapă lucrările“, a declarat președintele Cosiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Încep construcțiile pentru aeroportul brașovenilor
Construcțiile pentru aeroportul din Brașov au început!

Pereții noului proiect al brașovenilor vor fi din sticlă, iar scheletul va fi din beton armat. Fluxulu de bagaje va fi în partea de subsol, alături de spații administrative care vor conține transformatoare, rezerve de apă și depozite. Parterul va fi cel destinat zonei de check-in, care va avea 10 birouri și spații comerciale. La etaj vor fi patru fluxuri de securitate, zona de pașapoarte, zona de îmbarcare și spații comerciale. Arhitectul Dorin Ștefan spune că va fi nevoie de aproximativ trei luni pentru realizarea proiectului tehnic. Realizarea lucrărilor propriu-zise vor avea nevoie de un an și jumătate. Suma de 2.000 de euro este aproximată pentru un metru pătrat de costrucție, lucru ce face ca suma totală pentru terminarea aeroportului din Brașov să fie de 22 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Parcările pentru aeronave

Platforma aeroportului va avea capacitatea totală potrivită pentru 3 avioane de pasageri. Prin acest terminal vor putea trece 1 milion de pasageri în fiecare an. Se pare că proiectul construcției aeroportului din Brașov este modular. Acesta va putea fi extins în timp, necesitând costuri minime, potrivit spuselor oficialilor Consiliului Județean Brașov. „Având în vedere că terminalul de pasageri va fi unul internaţional, vom avea trafic intern, în ţară şi în spaţiul Schengen, şi internaţional, zboruri extra-Schengen, iar cele două fluxuri nu se vor intersecta, aceasta fiind o cerinţă obligatorie“, a declarat coordonatorul proiectului aeroportului din Ghimbav, Alexandru Anghel.

 A treia etapă a construirii aeroportului Brașov-Ghimbav a început
A treia etapă a construirii aeroportului Brașov-Ghimbav a început

Pentru planul de afaceri al aeroportului se lucrează chiar în același timp. Documentul va fi transmis Comisiei Europene. Obiectivul aeroportului care a fost construit primul a fost pista, care are o lungime de 2.850 de metri și o lățime de 45 de metri. Aceasta a fost terminată încă din anul 2014. Valoarea investiției pentru realizarea aeroportului Brașov-Ghimbav este de 57.5 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×