Conflict nou pe axa SUA – Iran! Lansarea unui satelit a încins spiritele

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/02/2020, 13:21
Conflict nou pe axa SUA – Iran! Lansarea unui satelit a încins spiritele GALERIE FOTO
Iranienii au intrat din nou în conflict cu SUA. Sursa foto - hepta.ro

Conflict nou pe axa SUA – Iran după ce ultimii au anunșat că urmează să lanseze un satelit. Totul a fost confirmat de un oficial din cadrul Guvernului iranian.

Conflict nou pe axa SUA – Iran!

Decizia nu a fost deloc pe placul Statelor  Unite, care consideră că este o strategie de a acoperi dezvoltarea programului nuclear

„Satelitul Zafar va fi trimis pe orbită astăzi la o vizteză de 7.400 de kilometri”, a informat ministrul iranian pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Mohammad Javad Azari-Jahromi.

Lansarea unui satelit a încins spiritele

Vă reamintim că Iranul a încercat să lanseze cel puțin doi sateliți anul trecut, însă niciunul nu a avut succes.

De data aceasta, Statele Unite au avertizat că se tem că tehnologia balistică folosită pentru sateliți ar putea, de asemenea, să fie folosită pentru lansarea focoaselor nucleare.

Teheranul neagă că lansarea sateliților ar avea vreo legătură cu dezvoltarea programului său nuclear și susține că nu încearcă să obțină o armă nucleară.

Administrația Donald Trump a reimpus sancțiuni împotriva Iranului în 2018, după ce Statele Unite s-au retras din acordul nuclear semnat în 2015.

În trecut, un protest masiv a avut loc pe străzile din Bagdad, unde sute de mii de irakieni au cerut retragerea trupelor americane din țara lor. Aceștia au desfășurat un marș impresionant pe străzile Bagdadului, unde au ținut pancarte cu mesaje precum „Nu Americii” sau „Nu Ocupației!”.

De asemenea, marea impresionantă de oameni a purtat și steaguri ale Irakului și s-a dus și în „Zone Verde” a Bagdadului, acolo unde se află numeroasele ambasade din lume, inclusiv cea a Statelor Unite.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×