Conflict lângă România. Ucraina a reținut un petrolier al Rusiei în portul Ismail

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 16:21
Conflict lângă România. Ucraina a reținut un petrolier al Rusiei în portul Ismail GALERIE FOTO
Ucraina a reținut un petrolier rusesc

Ucraina nu a uitat incidentul maritim de anul trecut, din strâmtoarea Kerci, când mai multe ambarcațiuni ucrainene au fost sechestrate de autoritățile din Rusia și a răspuns acum cu aceeași monedă! Serviciul de Securitate al Ucrainei a informat joi că a reţinut un petrolier al Rusiei în portul Ismail.

Ucraina a reținut un petrolier rusesc

Autoritățile ucrainene suspectează că petrolierul respectiv ar fi fost implicat în incidentul maritim care a avut loc în luna noiembrie în Stâmtoarea Kerci, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Serviciul ucrainean de Securitate a informat printr-un comunicat că ambarcaţiunea Nika Spirit, aflată sub pavilion rusesc, a fost identificată şi reţinută după ce a intrat în portul Ismail.

Rusia a sechestrat anul trecut trei nave ucrainene, dintre care două de război

Paza de Coastă din Rusia a sechestrat în noiembrie nave militare ucrainene, în Strâmtoarea Kerci, la intrarea în Marea Neagră. Atunci, Rusia a deschis focul şi a capturat trei nave ale marinei ucrainene în apropierea strâmtorii. Prin urmare, 24 marinari ucraineni au fost reţinuţi, dintre care trei au fost grav răniţi în urma atacului. Cele două state au continuat să se acuze reciproc de încălcarea tratatelor internaţionale, până astăzi, când Ucraina a sechestrat petrolierul rusesc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×