Conducerea unui after school din Galați amendată pentru că nu a respectat legea privind epidemia de coronavirus. Ce au descoperit inspectorii

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 15:45
Conducerea unui after school din Galați amendată pentru că nu a respectat legea privind epidemia de coronavirus. Ce au descoperit inspectorii
Conducerea unui after school din Galați amendată pentru că nu a respectat legea privind epidemia de coronavirus. Sursa foto: gazetanord-vest.ro

Conducerea unui after school din Galați a primit amendă, pentru că nu a luat în serios măsurile aprobate de Guvernul României pentru stoparea epidemiei de coronavirus și a deschis afacerea pentru un număr de 15 elevi.

Conducerea unui after school din Galați amendată pentru că nu a respectat legea privind epidemia de coronavirus

Chiar dacă Guvernul a decis închiderea acestor instituții, odată cu suspendarea cursurilor în toată țara, conducerea unui after school din Galați a primit totuși un număr de 15 elevi.

Astfel, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a aplicat o amendă de 2.500 de lei proprietarului unei grădiniţe private din municipiului Galaţi, în care funcţionează un after school, întrucât astăzi, acesta a acceptat la after school un număr de 15 copii.

2500 de lei amendă

În prezent, medicii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi efectuează şi ei o anchetă la grădiniţa respectivă, urmând, de asemenea, să ia măsuri corespunzătoare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis ieri că începând de astăzi sunt închise atât unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi, cât şi instituţiile de tip after school.

În total, de astăzi şi până pe 22 martie, 76.144 de copii, câţi sunt înscrişi la una din formele de învăţământ preşcolar din judeţul Galaţi, nu mai merg la şcoală.

Acolo unde există posibilitatea, profesorii au decis, cu elevii, să susţină lecţiile în sistem online. La fel se întâmplă în întreaga țară, iar măsura adoptată de Guvernul României are menirea de a stopa răspândirea virusului care s-a dovedit mortal în atâtea cazuri din străinătate. 32 de persoane au fost depistate ca fiind purtători ai COVID-19 în România. Vestea bună este că șase dintre aceștia s-au vindecat și au plecat acasă.

Tot pentru stoparea răspândirii virusului, s-a luat decizia de anulare a tuturor zborurilor din și spre Italia, țară serios afectată de coronavirus, unde au fost raportate peste 600 de decese provocate de acest virus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×