Viteză record înregistrată de radarul polițiștilor. Un șofer a fost prins în timp ce mergea cu 238 km/oră și a fost amendat cu aproape 3.000 de lei

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 14:48
Viteză record înregistrată de radarul polițiștilor. Un șofer a fost prins în timp ce mergea cu 238 km/oră și a fost amendat cu aproape 3.000 de lei

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română anunță că un șofer a fost prins în timp ce mergea cu o viteză enormă, de 238 km/oră, pe A3, și a fost amendat cu suma de 2.900 de lei.

Viteză de 238 km/oră pe A3

Oamenii legii au acționat în acest weekend pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere de pe A3 (București – Brașov), depistând sâmbătă 71 de șoferi ce au pus în pericol traficul rutier, a anunțat Poliția Română printr-un comunicat.

„La data de 7 martie a.c., pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat participanților la trafic, sancțiuni contravenționale în valoare de 24.500 de lei, au reținut 2 permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale pe drumurile publice și 5 certificate de înmatriculare.

A fost constatată și o infracțiune pentru conducerea în perioada suspendării dreptului.

Astfel, pentru încălcălcarea regimului legal de viteză au fost sancționați contravențional 60 de șoferi, pentru nerespectarea regimului cu privire la centura de siguranță, 6 conducători auto și 5, pentru alte nereguli în trafic”, anunță oamenii legii.

Șoferul a rămas fără permis timp de trei luni

Printre ei, polițiștii Biroului de Poliţie Autostrada A3 București – Brașov au depistat un bărbat de 42 de ani, din București, ce conducea cu o viteză extrem de mare.

„Conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce rula pe autostrada A3, sensul București – Brașov, cu viteza de 238 km/h”, anunță Poliția Română.

Șoferul din București a fost amendat cu suma de 2.900 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere timp de 3 luni, mai anunță polițiștii.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×