Concedieri masive la o companie românească. UiPath dă afară 400 de angajați

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 17:41
Concedieri masive la o companie românească. UiPath dă afară 400 de angajați
UiPath disponibilizează 400 de angajați. Sursa foto: antena3.ro

UiPath, companie care domină industria roboților software la nivel global, fondată în țara noastră, trece prin momente dificile. După ce anul trecut a primit statutul de unicorn, ceea ce înseamnă un startup evaluat la peste un miliard de dolari, gigantul IT este nevoit acum să recurgă la concedieri masive.

UiPath concediază 400 de persoane

Mai concret, 400 de angajaţi din anumite zone de business, „care nu se mai aliniază cu focusul principal al companiei” vor fi disponibilizați în perioada următoare, după cum anunță reprezentanții societății, ca reacțiile la zvonurile apărute recent în presa străină, conform cărora aceasta s-ar confrunta cu o situație delicată. Speculațiile au fost alimentate și de plecarea directorului financiar Marie Myers, la mai puțin de un an de la numirea în această funcție.

Marie Myers a ales să părăsească firma pentru a urma alte oportunităţi. Ea va rămâne pe o poziţie de transfer în companie până la finele anului„, a declarat Toni Ifrate, purtătorul de cuvânt al UiPath.  În ceea ce privește angajaţii care ar urma să fie concediaţi în scurt timp la nivel global, reprezentanta startup-ului a subliniat că această chestiune ţine de o decizie a companiei de a se retrage din anumite zone de business care nu se aliniază cu focusul actual.

UiPath este cea mai mare comăanie din domeniul roboticii. Sursa foto: adevarul.ro
UiPath este cea mai mare companie din domeniul roboticii. Sursa foto: adevarul.ro

Compania anunță noi obiective ambițioase în România și în lume

Totodată, purtătorul de cuvânt al gigantului care domină întreaga lume pe industria roboților software susține că firma are în continuare obiective extrem de îndrăznețe, motiv pentru care vor păstra un număr de angajați cu până 50% mai mare, în comparație cu situația de anul trecut. În plus, pentru moment nu se știe cu exactitate dacă destituirile vor afecta și filiala din țara noastră.

Avem obiective ambițioase de creștere și aceste schimbări sunt axate pe susţinerea culturii noastre și a vitezei de muncă. Chiar și cu aceste schimbări, UiPath va încheia anul cu aproximativ 50% mai mulți angajați decât la 1 ianuarie 2019”, a mai spus Toni Ifrate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×