Concedieri masive la ANAF! Două mii de oameni rămân fără muncă

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
11/03/2020, 08:42
Concedieri masive la ANAF! Două mii de oameni rămân fără muncăGALERIE FOTO
Două mii de oameni vor rămâne fără muncă. Sursa foto - facebook ANAF

Concedieri masive la ANAF! Nu mai puțin de 2.000 de posturi urmează să fie reduse din organigrama acestei instituții.

Concedieri masive la ANAF!

Se întâmplă lucrul acesta după ce Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens. Anunţul a fost făcut chiar de Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

„O altă hotărâre de guvern aprobată în şedinţa din această seară a vizat reorganizarea ANAF, pentru reducerea a 2.000 de posturi din structura ANAF”, a spus Dancă.

Două mii de oameni rămân fără muncă

De altfel, despre reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a vorbit prima oară chiar premierul desemnat, Florin Cîțu. Acesta a spus că schema va fi finalizată până în vară, urmând să fie concediate peste 2.000 de persoane.

A făcut-o pe vremea când ocupa funcția de ministru al Finanţelor. Florin Cîţu a precizat că odată cu informatizarea instituţiei nu va mai fi nevoie de atât de mult personal.

Potrivit acestuia se vor elimina 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură. „În ANAF apare un departament la care ţin foarte mult, un departament de statistică care este ceva pe care cam toate ţările le au. Acolo se va face, de fapt, analiza de risc.

Acest lucru îl vor face algoritmi şi statisticieni, nu oameni care cunosc oameni şi au inamici sau prieteni.   Reorganizarea ANAF înseamnă, în acelaşi timp, eliminarea a 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură.

De asemenea, înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecţia Fiscală, deci trei vicepreşedinţi în loc de patru.   Rămâne discuţia despre Vamă, dar şi acolo vor fi schimbări.

Pe de o parte, vreau să fac economii, pentru că odată cu informatizarea ANAF nu o să mai am nevoie de atât de mult personal. Vreau ca, până la jumătatea anului, ANAF să fie informatizat.

Vorbim despre casele de marcat, o chestiune aşa de simplă… Să legăm casele de marcat la sistemul ANAF. Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat sofisticate, dar ANAF nu are sistemul gata.

A trebuit să prorog acest lucru, pentru că altfel trebuia să dau amenzi oamenilor. Trebuie să mergem în CSAT pentru a grăbi lucrurile. Obiectivul meu este să ai maxim un control pe an, complex”, a spus Cîţu.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×