Comper 2020. Subiecte și bareme pentru proba la Limba și Literatura Română

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 10:32
Comper 2020. Subiecte și bareme pentru proba la Limba și Literatura Română
Proba la limba și literatura română a concursului Comper, desfășurată pe 23 ianuarie. Sursa foto: pixabay.com

Comper, cel mai mare concurs din învățământul școlar fără taxă, se va desfășura zilele următoare. Elevii claselor I – VIII care doresc să-și testeze cunoștiințele la limba și literatura română sau la matematică așteaptă cu nerăbdare ziua examenelor. 

Comper, proba la limba și literatura română, desfășurată pe 23 ianuarie

Concursul Comper este organizat de Fundaţia pentru Ştiinţe şi Arte Paralela 45 și foarte mulți elevi se înscriu pentru a-și testa cunoștiințele, dar și pentru a se obișnui cu concursurile școlare. Elevii claselor I – VIII care s-au înscris la acest concurs vor susține prima etapă la limba și literatura română pe 23 ianuarie 2020.

La Cmper se pot înscrie elevi atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Subiectele și baremele de corectare vor fi afișate cu o zi înainte de concurs, adică astăzi, 22 ianuarie. Părinții pot accesa modelele de subiecte pe site-ul oficial al concursului imediat după ora 20:00.

Subiecte și bareme pentru proba de comunicare a concursului Comper

Subiectele pentru limba și literatura română care se va organiza joi, 23 ianuarie 2020, sunt disponibile în funcție de clasa de studiu (I – VIII). Iată câteva modele de subiecte pentru această probă disponibile pe site-ul concursului care s-au dat în anii anteriori:

  • clasa pregătitoare
  • clasa I 
  • clasa a II-a
  • clasa a III-a
  • clasa a IV-a
  • clasa a V-a
  • clasa a VI-a
  • clasa a VII-a
  • clasa a VIII-a

Concursul Comper, ideal pentru pregătirea elevilor pentru examenele mari

Organizatorii concursului le dau și elevilor de la privat posibilitatea de a participa. Înscrierea în concurs se face prin intermediul învățătorului sau profesorului după ce elevii au primit acordul părinților. Acest concurs se desfășoară în instituțiile de învățământ, în afara orelor de program, la nivel de clasă sau grupuri de clase.

Comper presupune completarea online a unui subiect de tip grilă. Elevii care s-au înscris în prima etapă a concursului sunt trimiși automat în etapa a II-a. De asemenea, în această etapă mai există posibilitatea înscrierii elevilor care nu au luat parte la prima sesiune Comper.

Proba la matematică a concursului Comper, desfășurată săptămâna viitoare

Potrivit calendarului concursului Comper proba la matematică se va desfășura săptămâna viitoare. Mai exact, în data de 30 ianuarie 2020, elevii care s-au înscris la acest concurs gratuit din învățământ, au șansa să-și testeze abilitățile la matematică.

Regulamentul concursului prevede ca imediat după terminarea primei etape de concurs fiecare mentor (învățător sau profesor) să intre pe site și să adăuge în contul propriu rezultatele obținute de fiecare elev în parte, iar acesta va trece automat în etapa următoare.

Foarte important de reținut este timpul pe care îl au la dispoziție profesorii pentru a introduce punctajele. Mai exact, cadrele trebuie să introducă punctajele în termen de maxim 14 zile de la data desfășurării concursului.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×