Compania uriașă care face angajări în perioada coronavirusului: ”Avem creșteri semnificative”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 00:07
Compania uriașă care face angajări în perioada coronavirusului: ”Avem creșteri semnificative”
Amazon, forțată să facă angajări și să ofere salarii mai mari din cauza pandemiei de coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

În timp ce multe dintre companiile importante, fie că vorbim despre care activează în industria auto sau în cea a tehnologiei, au de suferit din cauza pandemiei de coronavirus, Amazon se confruntă cu o creștere semnificativă a cererii pentru produsele și serviciile sale, motiv pentru care au recurs la o măsură ce în opinia multora poate părea greu de crezut, având în vedere contextul actual.

Gigantul Amazon, nevoit să facă angajări și să crească salariile din cauza pandemiei de coronavirus

În condițiile în care multe dintre statele afectate de răspândirea agentului patogen denumit științific COVID-19 au impus restricții de deplasare, îndemnându-i pe cetățeni să rămână acasă, fie că se numără sau nu printre bolnavi, aceștia s-au refugiat în mediul online. Așa se face că retailerul american cu sediul în Seatle, Washington are în plan să angajeze peste 100.000 de persoane.

Și pentru a-i motiva să aplice pentru un job în echipa Amazon, reprezentații companiei s-au gândit să mărească salariile cu doi dolari pe oră sau echivalentul monedei din țara respectivă.

În prezent, salariul mediu al unui angajat însumează 15 dolari pe oră, așa că noile majorări vor fi primite cu brațele deschise, atât de actualii, cât și de potențialii angajați, speră mai-marii companiei.

Ne confruntăm cu o creştere semnificativă a cererilor, ceea ce înseamnă că avem nevoie de forţă de muncă în plus, lucru fără precedent pentru noi în această perioadă a anului”, a declarat Dave Clark, directorul de operaţiuni al Amazon.

Apple închide toate magazinele din afara Chinei până pe 27 martie

La polul opus, Apple, unul dintre cei mai importanți producători de telefoane mobile din lume a anunțat recent închiderea tuturor magazinelor sale din afara Chinei. Măsura va rămâne în vigoare până pe 27 martie, cu posibilitatea de a fi prelungită dacă situația o va cere.

Într-o scrisoare postată pe site-ul companiei, CEO-ul Apple a explicat că „cel mai eficient mod de a reduce riscul de transmitere a virusului este reducerea densităţii şi maximizarea distanţării sociale”. Gigantul american are 460 de magazine în toată lumea, dintre care 270 doar în Statele Unite ale Americii.

În ceea ce priveşte angajaţii a căror activitate necesită prezenţa la faţa locului, aceștia trebuie să îşi maximizeze spaţiul personal. Tim Cook şi-a încheiat postarea mulţumind „primilor eroi respondenţi, medici, asistente, cercetători, experţi în sănătate publică şi funcţionari publici” care fac eforturi mari în lupta împotriva pandemiei.
 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×