Comandatul unităţii antitero din Spania, ucis de COVID-19: „Era un om deosebit de apreciat, foarte sportiv”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 18:07
Comandatul unităţii antitero din Spania, ucis de COVID-19: „Era un om deosebit de apreciat, foarte sportiv”
Comandatul unităţii antitero din Spania, ucis de COVID-19: "Era un om deosebit de apreciat, foarte sportiv" Sursa foto: Profimedia

Comandantul grupului de Acţiune Rapidă a Gărzii Civile din Spania, Jesus Gayoso, a murit la vârsta de 48 de ani după ce a fost infectat cu coronavirus, anunţă EFE. 

Comandatul unităţii antitero din Spania, ucis de COVID-19

Şeful unităţii antitero din Spania a decedat în localitatea Logrono, localitate în care se află şi cartierul general al unităţii de elită iberice împotriva terorismului:

”Nimeni nu se aştepta la acest deznodământ. Era un om deosebit de apreciat, foarte vesel şi foarte sportiv, lucru pe care l-a demonstrat în numeroase competiţii”, a afirmat unul dintre colegii săi.

Spania, a doua cea mai afectată ţară din Europa din cauza coronavirusului: 72.248 de cazuri

Conform datelor Ministerului de Interne de la Madrid, aproximativ 700 de membri din diferitele unităţi de apărare şi ordine publică din Spania sunt infectaţi cu virusul COVID-19. Trei dintre ei au decedat.

Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa din cauza coronavirusului. Până sâmbătă, ibericii au înregistrat 72.248 de cazuri. 5690 de oameni au decedat din cauza COVID-19, conform statisticilor.

Statele Unite ale Americii a devenit cea mai afectată ţară din lume

Statele Unite au devenit cea mai afectată ţară din lume de coronavirus. Până acum, SUA este singurul stat din lume în care s-au înregistrat peste 100.000 de infectări cu COVID-19 (104.865), iar până acum au decedat 5690.

România se pregăteşte de scenariul 4 pentru combaterea coronavirusului. Sâmbătă au fost anunţaţi 1452 de cazuri confirmate, iar 30 de persoane au decedat la noi în ţară până în acest moment. Totuşi, specialiştii consideră că la începutul săptămânii viitoare vom ajunge la 2000 de cazuri.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, s-a declarat optimist că în câteva luni, publicul larg ar putea beneficia de un tratament eficient împotriva coronavirusului.

Există o moleculă în Statele Unite, care este foarte eficientă împotriva virusului. A intrat în faza de testări şi Eu cred că în 3-4 luni ar putea fi disponibilă publicului larg”

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×