Alexandru Rafila anunţă când poate fi disponibil un tratament pentru COVID-19: „În 3-4 luni ar putea fi folosit de publicul larg!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 17:34
Alexandru Rafila anunţă când poate fi disponibil un tratament pentru COVID-19: „În 3-4 luni ar putea fi folosit de publicul larg!”
Alexandru Rafila anunţă când poate fi disponibil un tratament pentru COVID-19 În 3-4 luni ar putea fi folosit de publicul larg!

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că este optimist că un tratament împotriva coronavirusului ar putea ajunge pe piaţă în 3-4 luni de zile. Totodată, Rafila susţine că România va ajunge la 2000 de cazuri încă de la începutul săptămânii viitoare. 

Alexandru Rafila anunţă când poate fi disponibil un tratament pentru COVID-19

Alexandru Rafila a precizat că un vaccin care să fie dispus publicului larg într-un an, un an şi jumătate, însă este mult mai optimist în ceea ce priveşte un tratament pentru COVID-19:

„Există o moleculă în Statele Unite, care este foarte eficientă împotriva virusului. A intrat în faza de testări şi Eu cred că în 3-4 luni ar putea fi disponibilă publicului larg”

„Probabil luni sau marţi suntem în această situaţie şi vom intra în scenariul 4”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a declarat că pe plan local, România se pregăteşte de scenariul 4 în lupta împotriva coronavirusului, iar numărul cazurilor din România va putea ajunge la 2000 în câteva zile:

„Dacă există o creştere locală extrem de puternică, trebuie să luăm măsuri. Trebuie să se reducă deplasarea în localităţi, astfel încât să nu se împrăştie.

Se vor adapta acte normative, avem deja 1500 de cazuri şi ne apropiem de 2000 de cazuri. Probabil luni sau marţi suntem în această situaţie şi vom intra în scenariul 4″, a spus Rafila la Digi 24.

„Trebuie să limităm pe cât posibil deplasările!”

Profesorul a reiterat importanţa de a limita pe cât posibil deplasările în această perioadă: „Eu nu spun să nu ieșim din casă, sigur că nu trebuie să oprim toată activitatea economică, nu putem să nu ne aprovizionăm.

Dar trebuie să limităm pe cât posibil aceste deplasări, ca să putem să vedem în câteva săptămâni o turtire a acestei cocoașe”, a spus Rafila la Digi 24.

În România există în acest moment 1452 de cazuri de coronavirus. Până la această oră au decedat 30 de pacienţi care au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, iar 139 s-au recuperat şi au fost externaţi.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×