Codrin Ștefănescu a fost citat la DIICOT în calitate de suspect! Reacția fostului secretar general al PSD: „Nu știu de ce mă cheamă”

Codrin Ștefănescu a fost citat la DIICOT în calitate de suspect! Reacția fostului secretar general al PSD: „Nu știu de ce mă cheamă”
Codrin Ștefănescu, citat la DIIcot Reșița. Este suspect într-un nou dosar penal. Sursa foto: Antena 3

Codrin Ștefănescu se va prezenta în cursul zilei de vineri, 28 februarie, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Reșița, Caraș Severin, unde a fost citat pentru audieri. Procurorii i-au adus la cunoștință fostului secretar general al Partidului Social Democrat că este cercetat într-un dosar penal, având pentru moment calitatea de suspect.

Codrin Ștefănescu, suspect într-un nou dosar penal. Va merge la Diicot pentru audieri

Chestionat pe marginea acestui subiect, Codrin Ștefănescu a afirmat că nu știe pentru ce a fost chemat, în condițiile în care a mers doar de două ori în Caraș- Severin, pe când făcea parte din structura de conducere a formațiunii politice aflate acum în Opoziție. „Vânătoarea asta continuă de când a venit…Nu știu nimic. Sunt chemat în calitate de suspect”, a declarat acesta la Antena 3.

Eu personal am fost în Caraș de două ori, doar ca secretar general al PSD. O dată după plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România, când am venit în ianuarie anul trecut, în 2019. Am stat o zi și am constituit o echipă interimară de conducere.

A doua oară am fost în martie-aprilie, împreună cu Liviu Dragnea și mai mulți colegi din conducerea partidului și miniștri, când au avut loc alegerile interne în PSD Caraș-Severin. Deci eu nu am treabă cu Carașul. Nu știu de ce mă cheamă”, a mai spus fostul secretar general al PSD.

Nu mai ştim care sunt suspecţi, care sunt martori, e o amestecătură”

Totodată, Codrin Ștefănescu a anunțat că se va prezenta vineri la ora 12 pentru audieri, chiar dacă nu cunoaște motivele pentru care numele său este implicat în această anchetă locală a procurorilor DIICOT Reșița.

De altfel, potrivit spuselor social-democratului, mai mulți colegi din conducerea PSD Caraș-Severin, printre care senatori, deputați și primari, au fost la rândul său citați în acest dosar de corupție, în calitate de martori sau chiar de suspecți.

Am primit o citaţie de la DIICOT Reşiţa, Caraş-Severin, în calitate de suspect, cu toţi cei din conducerea PSD Caraş, din ce mi-au zis ei acum, adică senatori, deputaţi, primari. Nu mai ştim care sunt suspecţi, care sunt martori, e o amestecătură. O să plec de dimineaţă la prima oră (n.r. vineri), să mă duc până acolo să văd despre ce este vorba.

Am văzut ce scrie presa din Ardeal, spune că situaţia este în felul următor: că cei din PSD Caraş, în doi ani ani de zile, au făcut nişte numiri în teritoriu şi numirile astea nu sunt pe placul celor de la DIICOT, că nu am altă explicaţie logică.

Numiri politice se fac în toate partidele aflate la guvernare. PNL, de exemplu, în trei luni a schimbat tot în Caraş şi nu numai în Caraş, peste tot. Tot înseamnă toţi directorii de la deconcentrate până la nivel de portar, ceea ce PSD nu a făcut niciodată. Amănunte nu pot să dau că nu ştiu, o să vedem la faţa locului”, a mai declarat Codrin Ștefănescu.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×