Cod roșu de ninsori: 14 oameni au murit de frig, în Europa

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 13:05
Cod roșu de ninsori: 14 oameni au murit de frig, în Europa
Cod roșu de ninsori, în Europa. 14 oameni au murit din cauza frigului

Probleme mari, în Europa! Situațiile cele mai dificile sunt în sudul Germaniei și în Austria, acolo unde este cod roșu de ninsori. Din cauza acestuia, 14 oameni au murit, până acum. În acest moment, țara se află aproape în întregime sub zăpadă. De asemenea, și sudul Germaniei este în aceeași situație, după ce în ultimele zile s-au acumulat tone de zăpadă, în zonele montane, stratul de omăt ajungând la 3 metri. Numeroase stațiuni de ski, care sunt frecventate și de români, sunt afectate.

Așadar, în cele două state, pente 1.000 de kilometri de pârtii sunt închise, însă cel mai prost stă Austria, acolo unde numeroase localități sunt izolate de lume încă de sâmbătă. Experții meteo avertizează că în toată zona Alpilor riscul de avalanță este unul extrem. Cât despre Germania, drumurile în multe zone din Bavaria sunt blocate sau chiar închise și zeci de școli, grădinițe și licee și-au orpit activitatea.

Cod roșu de ninsori, în Europa: 14 oameni au murit de frig

Totodată, pe șosele s-au format cozi pe zeci de kilometri, iar camioanele nu au mai putut merge mai departe din cauza zăpezii și poleiului de pe partea carosabilă. Conform digi24.ro, un telespectator al postului a confirmat situația, ba chiar acesta a declarat că a stat înzăpezit pe Autostrada A9 din Germania 19 ore.

Cod roșu de ninsori: 14 oameni au murit de frig, în Europa
În acest moment, Austria se află aproape în întregime sub zăpadă

Despre situația din Austria a vorbit și Ministerul Afacerilor de Externe. ”Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Serviciul de Meteorologie local a prognozat, in continuare ninsori, furtuni si rafale puternice de vant pentru data de 09 ianuarie 2019.

În acest moment, țara se află aproape în întregime sub zăpadă.
De asemenea, și sudul Germaniei este în aceeași situație

Zonele afectate de vremea nefavorabila sunt: Epir, vestul Peloponezului, insulele Ionice, Tracia, vestul Greciei Centrale. Avand in vedere prognoza de intensificare a vantului, cetatenii romani care au planificate deplasari cu feribotul sunt indrumati sa contacteze in prealabil firmele de transport naval”, au transmis reprezentanții MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×