Cod roşu de caniculă în Italia. Avertismentul MAE pentru românii din această ţară

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 09:09
Cod roşu de caniculă în Italia. Avertismentul MAE pentru românii din această ţară
Ministerul Afacerilor Externe a transmis noi avertizări, după valul de caniculă din Europa. Sursa foto: stirileprotv.ro

Canicula a pus din nou stăpânire pe majoritatea țărilor europene, cea mai afectată fiind Italia, unde meteorologii s-au văzut nevoiți să emită cod roșu de temperaturi extreme, valabil până în cursul zilei de joi, 25 iulie. În plus, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe(MAE) au transmis la rândul lor un mesaj cetățenilor români aflați pe teritoriul acestui stat.

Mesajul MAE pentru românii din Italia. Zonele afectate de caniculă

Prin intermediul unui comunicat dat publicității recent, instituția avertizează românii care tranzitează sau călătoresc în Italia, precizând că în următoarele zile mai multe regiuni vor fi afectate de temperaturile caniculare.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătăţii, în perioada 23-25 iulie 2019, mai multe regiuni italiene se confruntă cu un nou val de caniculă, în mai multe oraşe ale ţării. Astfel, autorităţile locale au emis cod roşu pentru caniculă, valabil în ziua de 24 iulie 2019, pentru oraşele: Brescia (Lombardia), Bolzano (Trentino Alto-Adige), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria) şi Torino (Piemonte). Pentru ziua de 25 iulie 2019, codul roşu pentru caniculă este extins şi pentru oraşele Bologna (Emilia-Romagna), Frosinone, Rieti, Roma (Lazio), Genova (Liguria), Pescara (Abruzzo), Trieste (Friuli Venezia Giulia) şi Verona (Veneto). A fost emis, de asemenea, cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Italia: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +39 340 8821688; Milano: +39 366108 1444; Torino: +39 338 756 8134; Bologna: +39 349 1178220; Bari: +39 334 604 2299; Catania: +39 320 965 3137. ” , se arată în informarea transmisă de Ministerul Afacerilor Externe.

Canicula continuă să pună stăpânire pe Europa. Sursa foto. blacknews.ro
Canicula continuă să pună stăpânire pe Europa. Sursa foto. blacknews.ro

Cod portocaliu de caniculă în Croația și Olanda

Totodată, MAE avertizează că în aceeași situație se află și alte state, precum Croația sau Olanda, precizând lista completă a regiunilor afectate de caniculă. În plus, cetățenii români care aleg să-și petreacă vacanța peste hotare au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă numeroase informații și sfaturi de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 23-24 iulie 2019, mai multe regiuni ale ţării se confruntă cu un val de caniculă. Astfel, autorităţile locale au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 24 iulie 2019 în regiunile Karlovac, Rijeka, Split şi Dubrovnik şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb şi Knin.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că Institutul Regal Olandez de Meteorologie (KNMI) a emis un cod portocaliu de caniculă pentru perioada 23-26 iulie 2019. A fost activat Planul Naţional pentru căldură extremă şi se recomandă populaţiei luarea măsurilor necesare pentru prevenirea deshidratării şi a supraîncălzirii organismului. De asemenea, Căile Ferate Olandeze au luat măsuri suplimentare pentru evitarea unui posibil disconfort al călătorilor” , au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×