Alertă de caniculă, în Europa! Temperaturile vor ajunge la 48 de grade Celsius

Sandra Popescu   
în Stiri mondene
03/08/2018, 09:45
Alertă de caniculă, în Europa! Temperaturile vor ajunge la 48 de grade Celsius
Meteorologii au emis prognoza meteo valabila pentru sâmbătă 1 septembrie

Meteorologii anunță că în acest weekend (4-5 august), în Europa, temperaturile vor ajunge și la 48 de grade Celsius. Este vorba despre un val de căldură care s-a așezat în zona continentului și care va duce la temperaturi exagerate. Se va înregistra, spun meteorologii, un record din punct de vedere al temperaturilor.

Valul fierbinte care vine din Africa se va resimți mai ales în Spania și Portugalia. Cea mai mare temperatură înregistrată în Europa a fost în anul 1977, la Atena. Atunci, mercurul din termometre a urcat până la 48 de grade Celsius. Așadar, în acest sfârșit de săptămână se va depăși acest record.

Alertă de caniculă, în Europa

În urma acestor temperaturi uriașe, autoritățile din Spania și Portugalia au emis deja avertizări de cod roșu de caniculă pentru zone din sudul Portugaliei și provincia Badajoz. Se așteaptă ca temperaturi de aproape 40 de grade să fie înregistrate și în sud-vestul Franței, iar în Italia au fost emis avertizări de cod roșu de caniculă pentru mai multe regiuni din nordul și centrul țării, inclusiv vizând orașe precum Florența, Veneția și Roma. Organizația europeană Meteogroup a comunicat că sunt „25-30% șanse ca recordul european de temperatura să fie depășit” în acest weekend.

Temperaturi anormal de ridicate s-au înregistrat în luna iulie în mai multe zone ale Europei, inclusiv în Finnmark, la nord de Cercul Polar, unde temperatura a ajuns miercuri la 31,2 grade Celsius. În Grecia și Suedia s-au înregistrat și incendii de vegetație devastatoare cauzate de temperaturile ridicate și secetă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×