Un val de aer saharian pătrunde în Europa. Avertismentul MAE pentru români

Dan Suta   
în Prognoza meteo
23/07/2019, 19:58
Un val de aer saharian pătrunde în Europa. Avertismentul MAE pentru români
Alertă de caniculă în Europa în următoarele două zile. Sursa foto: humanevents.com

Un val de aer saharian va pătrunde în Europa în următoarele zile, anunță meteorologii. Aerul cald și uscat va afecta mai multe țări în special din zona mediteraneană, conform prognozei meteo realizată de specialiștii în climatologie de la centrele din Europa. În Franța se va menține pentru zilele următoare alerta de caniculă, iar în Portugalia și Spania căldura va face în continuare ravagii.

Aer saharian peste Spania și Franța: sunt așteptate 42-43 de grade la Paris

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un apel către toți românii care călătoresc în Franța. Instituția le recomandă să urmărească prognozele meteo locale, căci disconfortul termic va fi unul accentuat. Dacă se confruntă cu situații dificile, românii sunt rugați să se adreseze cu încredere misiunilor diplomatice ale țării noastre în Hexagon.

„Am închis toate ferestrele înainte de a pleca la serviciu şi am luat cu mine sticle izoterme pentru a mă hidrata bine”, spune un francez care se luptă cu canicula fără precedent din istoria Franței. De fapt, adevărul este că un astfel de episod canicular a mai avut loc în anul 2003, când căldura extremă a provocat moartea a peste 15.000 de oameni.

canicula in europa pe 24 si 25 iulie 2019
La Paris, mâine și poimâine vor fi temperaturi de 42-43 de grade. Sursa foto: Business Insider

Caniculă și în Spania

Conform estimărilor meteorologice, la Paris vor fi mâine și poimâine temperaturi sufocante de 38 până la 42-43 de grade Celsius la umbră. Temperaturile vor scădea abia duminică în capitala Franței, când se instalează ploile. Temperaturile extreme sunt valabile pentru centrul, vestul, sud-vestul și nord-vestul Hexagonului în următoarele 48 de ore.

Culmea, vremea va fi mai suportabilă în sudul țării, unde de obicei în această lună se pot atinge cu lejeritate 35 de grade. Mâine și poimâine pe Coasta de Azur, de pildă, se vor înregistra temperaturi mai mici față de nordul țării, adică doar 32 de grade Celsius la umbră. Alerta de caniculă este valabilă și pentru Spania. La Madrid, în următoarele 48 de ore se vor atinge 40 de grade Celsius la umbră, iar nopțile vor fi extrem de calde.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×