Cod galben de vreme rea în două județe. Se așteaptă vânt puternic, în rafale ce pot atinge 90 km/h

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
10/10/2019, 09:51
Cod galben de vreme rea în două județe. Se așteaptă vânt puternic, în rafale ce pot atinge 90 km/h
Două județe se află sub cod galben de vânt puternic cu rafale de 90 km/h. Sursa foto: stiri.tvr.ro

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea pentru ziua de azi, joi, 10 octombrie. În două județe din țară sunt așteptate până la ora 12:00 intensificări ale vântului, iar rafalele vor ajunge până la 90 km/h.

Până la ora 12:00 este în vigoare un cod galben de vânt puternic

Meteorologii au emis în această dimineață, la ora 06:10,  un cod galben de vreme rea. Avertizarea meteo este valabilă până la ora 12:00 și vizează două județe din România. Județele Suceava și Neamț se află sub influența codului galben de vânt puternic care va bate în rafale cu 90 km/h. În zonele de munte care vor trece peste cota 1.800 de metri vântul va avea intensificări puternice.

În restul țării vremea se va încălzi simțitor. Pe parcursul zilei de joi, 10 octombrie, cerul va fi variabil spre senin, iar temperaturile maxime vor atinge 25 de grade Celsius. Minimele se vor încadra în intervalul 2-14 grade. Maxima care se va înregistra în Maramureș azi va fi de 18 grade, în Crișana de 22 de grade, în Muntenia 25 de grade, iar în Oltenia 20 de grade Celsius. În Moldova s-au înregistrat în cursul dimineții temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade. La fel se va întâmpla și diseară.

Codul este valabil până la ora 12:00
Județele Suceava și Neamț se află sub cod galben de vânt puternic. Sursa foto: romanialibera.ro

Cum va fi vremea în weekendul acesta în țară și în Capitală

Vremea în București va fi astăzi foarte plăcută. Temperatura maximă va ajunge până la 24 de grade Celsius, iar cerul va fi în cea mai mare parte a zilei senin. Vântul va sufla slab spre moderat cu rafale care vor ajunge până la 35 km/h. În cursul nopții sunt așteptate ploi, iar cantitățile de apă vor ajunge până la 3 l/metru pătrat. Noaptea temperatura va scădea până la 12 grade Celsius.

În weekend temperaturile termice vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, în special în partea de sud și sud-est a țării. Vremea va fi deosebit de frumoasă și în Capitală unde se vor înregistra 23 de grade Celsius, iar vântul va sufla slab. Duminică maxima va mai crește cu două grade în București. În restul țării vremea va fi plăcută, iar temperaturile se vor menține la același nivel și săptămâna viitoare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×