Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară! Avertizarea venită de la ANM

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 16:16
Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară! Avertizarea venită de la ANM GALERIE FOTO
Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară!

Administrația Națională de Meteorologie(ANM)a emis,sâmbătă, cod portocaliu puternic în mai multe zone din țară. Avertizarea meteo este valabilă în zone din județul Buzău. În schimb, în zona de munte a județului vizat, dar și în localitățile Lopătari, Mânzălești, Bisoca și Chiliile, puterea vântului va atinge și viteze de 110-120 kilometri pe oră.

Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din țară

De asemenea, astăzi, 16 martie, am mai avut parte de o alarmă din parte meteorologilor. Aceștia anunțau vreme severă, în zece județe. Mai exact, este vorba de avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, ce au fost valabile până la ora 13:00.

Conform ANM, s-au semnalat intensificări ale vântului care la rafală au atins și depășit local 55 kilometri pe oră în zona joasă a județelor Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare. La rafală, vântul, a atins, local, 55-60 kilometri pe oră și izolat 70 kilometri în județele Brașov, Harghita, Sibiu și Mureș. Până la ora 13:00, au fost și zonele joase din Alba, Cluj și Bihor.

Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară! Avertizarea venită de la ANM
Administrația Națională de Meteorologie(ANM)a emis,sâmbătă, cod portocaliu puternic în mai multe zone din țară

Cod galben de vreme severă

În ultimul județ, zonele vizare de codul galben au fost: Oradea, Marghita, Săcueni, Aleșd, Valea lui Mihai, Popești, Sânmartin, Tileagd, Diosig, Dobrești, Oșorhei, Suplacu de Barcău, Brusturi, Vadu Crișului, Borod, Nojorid, Tăuteu, Ceica, Șimian, Sălard, Șuncuiuș, Aștileu, Curtuișeni, Balc.

Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone din ţară! Avertizarea venită de la ANM
De asemenea, astăzi, 16 martie, am mai avut parte de o alarmă din parte meteorologilor

În calcul mai intră și Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Abram, Hidișelu de Sus, Sălacea, Lugașu de Jos, Borș, Țețchea, Aușeu, Girișu de Criș, Măgești, Roșiori, Lăzăreni, Tarcea, Abrămuț, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Cherechiu, Husasău de Tinca, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Sănnicolau Romăn, Buduslău, Toboliu, Tămășeu, Săcădat, Paleu, Gepiu, Spinuș, Șinteu, Boianu Mare, Viișoara.

”Cerul va fi temporar noroc. Vântul va avea intensificări mai ales după-amiază și seara, când la rafală se vor atinge viteze de 45…55 kilometri pe oră, iar trecător posibil 60 kilometri pe oră. Temperatura va urca în orele amiezii până la o maximă de 14…15 grade Celsius, apoi va scădea, astfel că la finalul intervalului se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius”, potrivit meteoromania.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×