Cod galben de vânt puternic, ninsori abundente și viscol. Sunt vizate mai multe județe și Capitala

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
27/12/2019, 14:32
Cod galben de vânt puternic, ninsori abundente și viscol. Sunt vizate mai multe județe și Capitala
Cod galben de ninsori abundente, viscol și vânt puternic în mai multe zone ale țării. Sursa foto: pixabay.com

Avertizare meteorologică de vreme rea în mai multe regiuni ale țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de vineri, 27 decembrie, o avertizare cod galben de ninsori abundente, viscol și vânt puternic.

Meteorologii anunță ninsori, vânt puternic și viscol

ANM anunță că începând de vineri, 27 decembrie, vremea se va schimba radical și vor cădea ninsori abundente în mai multe zone ale României. Totodată, meteorologii transmit că viscolul și vântul puternic vor pune stăpânire pe centrul, nordul și estul țării.

Informarea de vreme rea este valabilă până duminică seara, 29 decembrie. Sunt vizate mai multe județe din țară, printre care și Bucureștiul. De asemenea, din seara aceasta vântul va avea unele intensificări, iar precipitațiile vor cădea sub formă de ninsoare.

Informare meteorologică de vânt puternic și ninsoare

Meteorologii informează că din această seară, vineri, 27 decembrie, de la ora 22:00 vântul va avea unele intensificări, iar precipitațiile vor cădea în mai multe zone ale țării sub formă de ninsoare. Informarea meteorologică este valabilă până duminică, 29 decembrie, ora 22:00.

În această perioadă vântul va sufla local și temporar cu rafale care vor ajunge până la 45-50 km/h, în timp ce în zonele montane vântul va depăși 60-70 km/h. Intensificările vântului se vor extinde pe parcursul zilei de duminică și asupra sud-estului țării.

Cât despre ninsori, acestea vor cădea sâmbătă, 28 decembrie, în special în zonele montane, dar și local în Transilvania și sudul Moldovei. Spre seară ninsorile se vor extinde în Muntenia și vestul Dobrogei unde se va depune un strat subțire de zăpadă.

Cod galben de ninsori și viscol în mai multe zone din România

Totodată, ANM a emis și un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol valabil în perioada vineri, 27 decembrie, ora 22:00 – duminică, 29 decembrie, ora 20:00.

În acest interval în Carpații Meridionali și de Curbură va începe să ningă încă de astăzi. Fulgii de nea vor continua să cadă sâmbătă dimineață, 28 decembrie, în cea mai mare parte a Moldovei unde se va depune un strat de zăpadă, local consistent.

De asemenea, vântul va avea intensificări care vor atinge la rafală 50-55 km/h, iar pe crestele montane vântul va depăși 70-80 km/h. În zonele montane zăpada va fi viscolită și spulberată.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×