Cod galben de ceaţă în mai multe zone! ANM, alertă de vreme severă! UPDATE: Ceața se extinde!

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 18:02
Cod galben de ceaţă în mai multe zone! ANM, alertă de vreme severă! UPDATE: Ceața se extinde! GALERIE FOTO
Cod galben de ceaţă în mai multe zone din ţară

Agenţia Naţională de Meteorologie a anunţat cod galben de ceaţă în mai multe zone din ţară. Vizibilitatea va scădea din cauza fenomenelor extreme în privinţa cărora ANM avertizează că aceasta va fi sub 50 de metri în cazurile izolate. Codul galben expiră la ora 18:00.


UPDATE / ANM a extins codul galben de ceață până la ora 23:00:

„Valabil de la : 09-12-2018 ora 18:00 până la : 09-12-2018 ora 23:00

In zona : Județul Ialomiţa;
Județul Prahova: zona joasă;
Județul Argeş: zona joasă;
Județul Brăila;
Județul Dâmboviţa: zona joasă;
Județul Buzău: zona joasă;
Județul Călăraşi;

Se vor semnala : vizibilitate redusă sub 200 m din cauza ceții
Observatii : aria cu vizibilitate redusă este în extindere”


Se vor semnala ceaţă şi vreme severă în judeţul Dâmboviţa, în localităţile Găești, Titu, Potlogi, Cornești, Corbii Mari, Dragomirești, Băleni, Dragodana, Răcari, Bucșani, Crevedia, Petrești, Văcărești, Cojasca, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Ciocănești, Comișani, Odobești, Tărtășești, Ludești, Finta, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Niculești, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Dobra, Șelaru, Cobia, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Hulubești, Raciu, Morteni, Lucieni, Vlădeni, Perșinari, Valea Mare, Gura Foii, Butimanu, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești.

Cod galben de ceaţă în mai multe zone

Ziua de duminică a fost încărcată de avertizări din partea ANM. În prima parte a zilei, a fost ceaţă în judeţele Vâlcea, Gorj, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Timiş, Cluj, Botoşani, Neamţ, Alba, iar Centrul Infotrafic a transmis un mesaj de atenţionare privind poleiul care s-a depus astăzi după ploile care au căzut în seara de sâmbătă spre duminică, precum şi gerul care le-a urmat.

Ceaţă pe un drum din România
Ceaţă pe un drum din România

Autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă, precum şi drumurile din judeţele amintite au fost acoperite de polei. „Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui. De asemenea şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud există riscul apariţiei poleiului.

În aceste condiţii şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă”, au anunţat cei de la Infotrafic.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×