Alertă de călătorie în România! Polei pe autostrăzi şi drumurile din Moldova şi Transilvania

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 08:36
Alertă de călătorie în România! Polei pe autostrăzi şi drumurile din Moldova şi Transilvania GALERIE FOTO
Alertă de călătorie în România! Polei pe autostrăzi şi drumurile din ţară

Centrul Infotrafic a emis o alertă de călătorie în România după ce ploile care s-au anunţat au fost îngheţate de temperaturile scăzute. Zonele afectate sunt judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui, precum şi Autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă.

Autorităţile au emis şi un set de reguli de urmat în aceste situaţii: „Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de ploaie şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei.

Alertă de călătorie în România! Polei pe autostrăzi şi drumuri

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui. De asemenea şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud există riscul apariţiei poleiului.

În aceste condiţii şoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă”, se arată în comunicarea emisă de reprezentanţii centrului Infotrafic.

Şosea din România acoperită de polei
Şosea din România acoperită de polei

Vremea rea a pus stăpânire pe ţara noastră. Şi ANM a emis mai multe avertizări de ceaţă şi vreme severă imediată în această dimineaţă, până în jurul orei 12:00, în judeţele Vâlcea, Gorj, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Timiş, Cluj, Botoşani, Neamţ, Alba. Fenomenele meteorologice extreme, ceaţa şi vremea rece, vor scădea vizibilitatea în zonele menţionate până la 200 de metri local şi 50 de metri în cazuri izolate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×