CNA, primul mesaj după moartea Cristinei Țopescu! „Un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 15:02
CNA, primul mesaj după moartea Cristinei Țopescu! „Un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România” GALERIE FOTO
Cristina Țopescu a încetat din viață la vârsta de 59 de ani. Sursa foto - hepta.ro

CNA a oferit primul mesaj după moartea Cristinei Țopescu! Astfel, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au transmis un comunicat de presă cu privire la decesul jurnalistei.

CNA, primul mesaj după moartea Cristinei Țopescu!

„Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului transmit condoleanţe tuturor celor care au iubit-o şi apreciat-o, fiind un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România”.

Prin intermediul acestui comunicat, Consiliul a transmis posturilor de televiziune şi de radio rugămintea de a trata cu decenţă şi responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei.

„Un model pentru toţi profesioniştii din presa scrisă şi audiovizuală din România”

Se întâmplă lucrul acesta cu atât mai mult cu cât legislaţia audiovizualului cuprinde prevederi clare privind obligaţia de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferinţă.

Realizatoarea de televiziune şi prezentatoarea Cristina Ţopescu, în vârstă de 59 de ani, a fost găsită fără viaţă, duminică seară, în locuinţa ei din oraşul Otopeni. Poliţia a fost alertată de o vecină, care a spus că nu a mai văzut-o de trei săptămâni.

Cristina Ţopescu, fiica regretatului comentatorul sportiv Cristian Ţopescu, s-a născut pe 4 iulie 1960, la Oradea.

A urmat cursurile Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Bucureşti, secţia engleză-italiană. A început să scrie la revista Cinema, iar în 1991 s-a alăturat redacţiei TVR.

A lucrat mulţi ani apoi pentru Prima TV ca prezentator de ştiri, după care la Antena 3. Ţopescu a realizat numeroase interviuri şi corespondenţe, iar în 2017 s-a retras din presă, pentru politică.

La finalul anului trecut, Cristina Ţopescu a fost numită consilier al ministrului Sănătăţii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×