CNA, amenzi uriașe pentru Acces direct și Xtra Night Show! Ce s-a întâmplat pe post, la Antena 1

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
07/06/2019, 16:52
CNA, amenzi uriașe pentru Acces direct și Xtra Night Show! Ce s-a întâmplat pe post, la Antena 1
Cristina Cioran, prezentatoarea emisiunii Acces Direct. Sursa foto:paginademedia.ro

Acces Direct și Xtra Night Show, emisiunile de tip tabloid ale Antenei 1 au adus numeroase amenzi principalului post al trustului Intact. Cea mai recentă sancțiune dictată de Consiliul Național al Audiovizualului, este în valoare de 20.000 de lei.

Acces Direct și Xtra Night Show, amendate pentru imixtiuni în viața unor persoane

Este vorba despre ediția din 20 mai a show-ului prezentat de Cristina Cioran și ediția Xtra Night Show, din data de 14 mai. În ambele cazuri, membrii CNA au considerat că s-au produs încălcări grave ale legislației privind dreptul la viața privată.

Mai concret, în cadrul emisiunii Acces Direct, a fost prezentat cazul unui bărbat care ar fi întreținut relații cu o tânără și, mai apoi, cu mama acesteia, cea din urmă dând naștere unui copil. Prezent în platou, respectivul a adus acuzații grave, susținând că fiul său ar fi fost abuzat de mamă. Cazul a ajuns în atenția CNA, după o plângere din partea femeii și a cântărit cel mai mult în cuantumul sancțiunii.

Dan Capatos, prezentatorul Xtra Night Show. Sursa foto.antenaplay
Dan Capatos, prezentatorul Xtra Night Show. Sursa foto.antenaplay

Ce a declarat femeia, în plângerea sa

Din dorința de subiecte bombă, postul de televiziune Antena 1, mi-a încălcat dreptul fundamental la viață privată, prin folosirea numelui meu și al fiicei mele, cât și funcția, domiciliul (localitatea) în cadrul emisiunii Acces Direct, invențiile acestui domn, care nu se poate numi nici măcar tată. Am fost abuzată psihic și fizic de către acesta, dovadă stând însuși ordinul de protecție dat” , se arată în textul reclamației .

În apărarea sa, postul trustului Intact, prin vocea reprezentantului Narina Ionescu, a susținut în fața mmebrilor CNA, că moderatoarea emisiunii, Cristina Cioran, și-a făcut treaba, intervenind de fiecare dată când a fost cazul. Mai mult decât atât, imaginile difuzate pe post au fost blurate.

Materialele date pe post au fost puse la dispoziție de tată care are partea lui de subiect și partea lui de dreptate. Singura chestiune este de cenzură, de a nu apărea acest subiect la televizor, altfel consider că a fost tratat respectându-se prevederile legale. Au fost blurate imaginile prezentate”, le-a spus Norina Ionescu membrilor CNA.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×