Realitatea TV a fost amendată pentru că Denise Rifai nu și-a lăsat invitatul să vorbească. Postul de televiziune a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că moderatoarea emisiunii nu a dat voie invitatului să vorbească și i s-a adresat „pe un ton agresiv”, potrivit motivării CNA.
Consiliul Național al Audiovizualului a analizat astăzi ediția din luna decembrie a emisiunii de tip Talk News, moderată de Denise Rifai, ce a avut drept temă un presupus proiect de lege inițiat de UDMR legat de autonomia ținutului secuiesc.
CNA a amendat postul Realitatea TV
Cazul a ajuns la CNA după ce forul respectiv a primit atât o reclamație de la un telespectator, cât și o adresă de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, care are cazul în analiză. Fragmente din reacțiile moderatoarei Denisa Rifai: „Dumneavoastră ca vorbitor nativ de limba maghiara ne traduceți nouă limba română, care pentru noi este limba noastră nativă, ce înseamnă cuvintele din limba noastră?”.
„De ce nu spuneți, domnule Tánczos, pentru că lumea nu știe în România… O știu românii puțini care mai trăiesc în zonele respective că dacă nu vorbești limba maghiară astăzi în zonele despre care vorbim acuma noi, nu-ți găsești loc de muncă. Nu, nu, nu, așa este.”
Realitatea a încălcat articolul privind exercitarea dreptului de exprimarea opiniei
„Dumneavoastră spuneți, faceți trimitere la Constituția României. Dumneavoastră nu faceți apel la Constituția României care spune că România este un stat unitar, suveran, independent și indivizibil.”
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Membrii CNA cred că Realitatea TV a încălcat Articolul 67 din Codul Audiovizualului: „În exercitarea dreptului lor de a-și exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii și moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte și nu trebuie să profite de apariția lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigențelor de asigurare a imparțialității”.