Iohannis, mediator în scandalul suspendării Realitatea TV

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 19:15
Iohannis, mediator în scandalul suspendării Realitatea TV
Iohannis, în rol de mediator în scandalul suspendării emisiei postului Realitatea TV

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în scandalul suspendării emisiei postului Realitatea TV. Mesajul liderului statului cu privire la decizia CNA se rezumă la însemnătatea instituției, care nu trebuie folosită ca un instrument de reducere la tăcere a jurnaliștilor. Cu mai multe detalii despre asta a venit purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale. ”Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic.

O astfel de sancțiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente și deschide calea abuzurilor de putere asupra mass-media. Într-un stat de drept în care libertatea de exprimare este garantată, așa cum știm, de lege, dar și de Constituție, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât această decizie aparține unei instituții publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public.

Klaus Iohannis, în rol de mediator în scandalul suspendării emisiei Realitatea TV

Deturnarea politică tocmai a interesului public de a garanta pluralitatea opiniilor și abordărilor este un lucru care nu poate fi conceput”, a declarat Mădălina Dobrovolschi. Lucrul subliniat al purtătorului de cuvânt a fost: „Jurnaliștii nu trebuie pedepsiți de către cei care dețin puterea pentru că au curajul să spună adevărul.” „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea.

Iohannis, mediator în scandalul suspendării Realitatea TV
Mesajul liderului statului cu privire la decizia CNA se rezumă la însemnătatea instituției

Asigurarea libertății de expresie a tuturor opiniilor face, de fapt, diferența, între o democrație și o autocrație. O țară care este cu adevărat democratică este o țară care are și capaciatea de a proteja independența presei, iar jurnaliștii trebuie să fie conștienți de misiunea lor fundamentală și să fie solidari în a/și exprima dreprul de a se apăra liber”, a adăugat Mădălina Dobrovolschi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×