Clipe de teroare într-un penitenciar din Honduras! 18 morți și zeci de răniți după ce două clanuri rivale s-au luat la bătaie

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/12/2019, 13:21
Clipe de teroare într-un penitenciar din Honduras! 18 morți și zeci de răniți după ce două clanuri rivale s-au luat la bătaie GALERIE FOTO
Poliția și armata trebuie să intervină în penitenciarele din Honduras. Sursa foto - Camilo Freedman/ZUMA Wire/dpa

Clipe de teroare într-un penitenciar din Honduras acolo unde cel puțin 18 deținuți au fost uciși. Zeci de oameni au ajuns de urgență la spital în urma unei confruntări între două grupări rivale într-o închisoare din oraşul Tela.

Clipe de teroare într-un penitenciar din Honduras!

De remarcat că penitanciarul se află undeva în nordul statului Honduras. Autorităţile locale au fost cele care au recunoscut incidentul și care au informat despre cele întâmplate.

Mai trebuie specificat că bătălia a avut loc la doar două zile după ce Guvernul a declarat stare de urgenţă în sistemul penitenciar din cauza valului recent de violenţe din închisori.

18 morți și zeci de răniți după ce două clanuri rivale s-au luat la bătaie

Astfel, conform legii, instaurarea stării de urgenţă în penitenciare înseamnă că Armata trebuie să preia controlul asupra închisorilor din întreaga ţară.

Nu a fost chiar atât de simplu de făcut lucrul acesta! Chiar un oficial de rang înalt din cadrul Armatei a declarat că militarii nu aveau controlul asupra penitenciarului din Tela înaintea producerii violenţelor.

Vă readucem aminte că violenţele din penitenciare sunt frecvente în Honduras, ţară considerată ca fiind una dintre cele mai violente din lume. De altfel, Honduras se îndreaptă încet, dar sigur către un record negru.

Cu doar câteva zile în urmă, un jurnalist a fost asasinat în nord-vestul țării, devenind al 79-lea reporter ucis din 2011 în această ţară din America Centrală.  Edgar Joel Aguilar „a fost ucis” în timp ce se afla la frizer, în oraşul Copán, la circa 200 de kilometri de nordul capitalei Tegucigalpa.

El era corespondent al canalului de televiziune HCH şi a devenit a 79-a victimă din 2001, când jurnalistul sportiv Aristides Soto a fost asasinat la San Pedro Sula. Potrivit Comisariatului pentru drepturile omului din Honduras (Conadeh), 91 la sută din crimele comise contra jurnaliştilor, angajaţilor şi patronilor de presă rămân „nepedepsite”.

Edgar Joel Aguilar primise ameninţări cu moartea, dar nu identificase autorii acestor mesaje.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×