Clanurile din Craiova au fost luate cu asalt de mascați. Sunt acuzate de trafic cu persoane între Mexic și SUA

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 15:31
Clanurile din Craiova au fost luate cu asalt de mascați. Sunt acuzate de trafic cu persoane între Mexic și SUA GALERIE FOTO
Descinderi la clanurile mafiote din Craiova și București

Un număr de 14 descinderi au loc la interlopi din Craiova și București într-un dosar cu ramificații în mafia din Mexic! Interlopii căutați de procurorii DIICOT fac parte dintr-o reţea de criminalitate organizată foarte violentă care se ocupă cu clonarea de carduri, în Mexic, dar și cu traficul de migranţi pe ruta România – Mexic – Statele Unite.

14 descinderi la clanurile mafiote din Craiova și București, cu ramificații în mafia din Mexic

Procurorii DIICOT au descoperit mai multe infracțiuni în această anchetă, pornind de la infracțiuni informatice, mai exact clonare de carduri. Liderul grupării ar fi avut mai multe societăți în Mexic, specializate pe achiziția și instalarea de bancomate, dar și mentenanță, având astfel condiții foarte ușoare de clonare a cardurilor. De asemenea, membrii grupării erau și călăuze pentru diverși oameni care ajungeau în Mexic și apoi în SUA. Aceștia mai sunt acuzați și de spălare de bani.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au dovezi că unul dintre membrii grupării a fost împușcat în Cancun, iar familia lui a fost șantajată de liderul grupării. Cinci persoane urmează să fie adus la audieri!

Descinderi la clanurile mafiote din Craiova și București
Descinderi la clanurile mafiote din Craiova și București

Ce au confiscat procurorii, în urma celor 14 descinderi din Craiova și București

Procurorii au confiscat și 6 autoturisme de lux, sumele de 21.520 lei, 5075 USD, 16.550 EURO, 8450 lire sterline, dar și un pistol cu glonț calibru 9 mm, 5 ceasuri de lux, 51 telefoane mobile, 26 carduri bancare, aparatura skimming și înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetăţeni români și mexicani, care a acționat pe teritoriul României, Mexicului, S.U.A. precum și a altor state, în ceea ce privește comiterea de fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), trafic de migranți pe ruta România – Mexic – SUA şi spălare a banilor”, menționează comunicatul celor de la DIICOT.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×