Cîțu explică de ce a depus mandatul: ”Cum ar fi fost să strige Olguța Vasilescu după mine că m-a făcut premier”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 10:34
Cîțu explică de ce a depus mandatul: ”Cum ar fi fost să strige Olguța Vasilescu după mine că m-a făcut premier”
Ministrul Finantelor, Florin Citu/ Foto: Hepta

Florin Cîțu a afirmat că a depus mandatul de premier pe care îl primise de la președinte pentru că nu putea accepta să devină prim-ministru cu voturile PSD și ale ALDE.

”România este guvernată și stabilă”

Fostul premier desemnat susține că a acceptat nominalizarea pentru postul de șef al Guvernului doar în ideea că se va ajunge la alegeri anticipate.

Întrebat dacă PNL a luat în calcul instalarea cabinetului său, Florin Cîțu a răspuns: ”Nu cu voturile PSD și ALDE, din punctul meu de vedere”.

Cîțu a argumentat că și acum România este guvernată suficient de bine pentru a face față epidemiei de coronavirus, iar statul dispune de resurse financiare pe care le poate utiliza pentru cheltuielile de combatere a COVID-19.

”România este guvernată și stabilă. Acum am reușit performanța istorică de a ne împrumuta la dobânzi negative și avem un buffer mare”, a spus ministrul.

”Când vorbim de PSD, nu luăm prizonieri”

El i-a acuzat pe social-democrați de comportament iresponsabil, similar celui din 2016 din timpul guvernării Cioloș, situație cu care s-ar fi confruntat și un guvern minoritar PNL.

PSD s-a comportat iresponsabil în această perioadă De 4 luni le-am cerut să nu mai voteze legi care aruncă în aer bugetul și chiar ieri au mai votat una”, a spus Florin Cîțu.

Acesta susține  că guvernul său ar fi depins de bunăvoința PSD, lucru pe care nu l-ar putea accepta.  ”Când vorbim de PSD, nu luăm prizonieri (…) Cum ar fi fost să strige Olguța Vasilescu după mine că m-a făcut premier?”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, premierul desemnat, și-a depus, joi, mandatul, cu puțin timp înainte de reunirea plenului din parlament, care trebuia să voteze noul guvern.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, anunță Administrația prezidențială.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×