Cîțu explică de ce a depus mandatul: ”Cum ar fi fost să strige Olguța Vasilescu după mine că m-a făcut premier”

Adrian Ilie  
înStiri de ultima ora
13/03/2020, 10:34
Cîțu explică de ce a depus mandatul: ”Cum ar fi fost să strige Olguța Vasilescu după mine că m-a făcut premier”
Ministrul Finantelor, Florin Citu/ Foto: Hepta

Florin Cîțu a afirmat că a depus mandatul de premier pe care îl primise de la președinte pentru că nu putea accepta să devină prim-ministru cu voturile PSD și ale ALDE.

”România este guvernată și stabilă”

Fostul premier desemnat susține că a acceptat nominalizarea pentru postul de șef al Guvernului doar în ideea că se va ajunge la alegeri anticipate.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Întrebat dacă PNL a luat în calcul instalarea cabinetului său, Florin Cîțu a răspuns: ”Nu cu voturile PSD și ALDE, din punctul meu de vedere”.

Cîțu a argumentat că și acum România este guvernată suficient de bine pentru a face față epidemiei de coronavirus, iar statul dispune de resurse financiare pe care le poate utiliza pentru cheltuielile de combatere a COVID-19.

”România este guvernată și stabilă. Acum am reușit performanța istorică de a ne împrumuta la dobânzi negative și avem un buffer mare”, a spus ministrul.

”Când vorbim de PSD, nu luăm prizonieri”

El i-a acuzat pe social-democrați de comportament iresponsabil, similar celui din 2016 din timpul guvernării Cioloș, situație cu care s-ar fi confruntat și un guvern minoritar PNL.

PSD s-a comportat iresponsabil în această perioadă De 4 luni le-am cerut să nu mai voteze legi care aruncă în aer bugetul și chiar ieri au mai votat una”, a spus Florin Cîțu.

Acesta susține  că guvernul său ar fi depins de bunăvoința PSD, lucru pe care nu l-ar putea accepta.  ”Când vorbim de PSD, nu luăm prizonieri (…) Cum ar fi fost să strige Olguța Vasilescu după mine că m-a făcut premier?”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, premierul desemnat, și-a depus, joi, mandatul, cu puțin timp înainte de reunirea plenului din parlament, care trebuia să voteze noul guvern.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, anunță Administrația prezidențială.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×