Citatul zilei de 20 octombrie 2019. Gabriel Garcia Marquez ne învață să ne păstrăm încrederea în noi

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
20/10/2019, 21:09
Citatul zilei de 20 octombrie 2019. Gabriel Garcia Marquez ne învață să ne păstrăm încrederea în noi
Citatul zilei de duminică, 20 octombrie, vine de la scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez. Sursa foto: observator.tv

Citatul zilei de duminică, 20 octombrie, vine de la un scriitor columbian laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982. Cărțile „Un veac de singurătate”, „Dragostea în vremea holerei”, „Cronica unei morți neașteptate”, „Povestea unui naufragiat” sau „O oră rea” sunt doar câteva dintre cărțile scrie de Gabriel Garcia Marquez, scriitorul care ne-a inspirat pentru citatul de astăzi.

Citatul zilei, 20 octombrie 2019, vine de la un scriitor celebru care a trăit în Ciudad de Mexico

„Vor exista mereu oameni care te vor răni, așa că trebuie să-ți păstrezi încrederea și doar să ai mai multă grijă în cine ai încredere și a doua oară”, spune scriitorul Gabriel Garcia Marquez. Vorbele sale sunt valabile la ani lumină de când au fost rostite. Adevărul acestor cuvinte poate fi dureros, dar nimic nu te pregătește pentru ce urmează. Totul ține de tine și de forțele tale interioare, de aceea trebuie să păstrezi o urmă de speranță și a doua oară să nu îți mai pui baza în persoanele care te-au rănit.

Citatul lui Gabriel Garcia Marquez demonstrează că în drumul nostru vor exista mereu oameni care ne vor răni cu sau fără voie. Nu trebuie să ne lăsăm doborâți de persoanele rău intenționate, ci trebuie să ne vedem în continuare de drumul nostru și să păstrăm vie speranța pentru că vom întâlni și oameni care vor merita încrederea noastră. Totodată, a doua oară nu ne vom mai lăsa răniți așa ușor pentru că deja am fost „țepuiți”.

Un veac de singurătate va fi ecranizat de Netflix
Gabriel Garcia Marquez a scris de-a lungul vieții 24 de romane. Sursa foto: ziarulmetropolis.ro

Cine a fost Gabriel Garcia Marque și ce operă numeroasă a lăsat în urma sa

Gabriel Garcia Marquez este un scriitor contemporan care s-a născut în anul 1927 în Columbia și a murit la vârsta de 87 de ani, în urmă cu 5 ani (în 2014). Romanele scriitorului sunt încadrate de critici la secțiunea realism magic, activitățile pe care le propun operele sale îmbinându-se perfect cu elemente care aparțin domeniului fantastic. Scriitorul a vrut să facă Dreptul, dar a renunțat la acest vis pentru a-și urma pasiunea jurnalistică. Gabriel Garcia Marquez a lucrat ca reporter, critic cinematografic, iar timp de 18 ani a fost proprietarul revistei Cambio din Columbia.

Scriitorul columbian a scris în timpul vieții 24 de cărți. Cea mai cunoscută carte scrisă de Gabriel Garcia Marque este intitulată „Un veac de singurătate” și a apărut în anul 1967 și urmează să fie ecranizată de platforma de streaming Netflix. De-a lungul timpului romanele sale au fost reeditat și vândute în peste 600 de milioane de exemplare. Ultima carte scrisă de autor a apărut în anul 2010 și se numește „Nu vă țin un discurs”. Criticii literari au comparat-o cu Mark Twain.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×