Citatul zilei, 14 octombrie 2019. Stephen Hawking despre Dumnezeu și viața de apoi

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 12:15
Citatul zilei, 14  octombrie 2019. Stephen Hawking despre Dumnezeu și viața de apoi
Stephen Hawking credea că Dumnezeu nu există. Sursa foto: vox.com

Citatul zilei de luni, 14 octombrie 2019 vine de la unul dintre cei mai străluciți și apreciați oameni de știință ai tuturor timpurilor. Este vorba despre fizicianul și teoreticianul englez Stephen Hawking, care, de-a lungul vieții sale, a încercat să dezlege marile mistere ale omenirii, printre care și existența unui creator al nostru.

Stephem Hawking era convins că nu există Dumnezeu

Cred că cea mai simplă explicaţie dintre toate este aceea că nu există Dumnezeu. Nimeni nu a creat Universul şi nimeni nu ne controlează soarta. Asta mă face să cred că nu există nici rai şi nici viaţa de apoi. Avem doar această existenţă de care să ne bucurăm şi să apreciem grandoarea Universului. Şi datorită acestui lucru eu sunt foarte recunoscător”, spunea omul care a revoluționat gândirea științifică și filosofică din ultimii 50 de ani, în cartea sa, „O scurtă istorie a timpului”.

Chiar dacă multe dintre ideile sale nu au fost privite cu ochi tocmai buni de colegii de breaslă, nu încape îndoială că el a fost primul care a descoperit un echilibru între cele două mari teorii ce explică funcţionarea Universului, aparent incompatibile. Este vorba despre cea a relativităţii generale a lui Einstein şi mecanica cuantică.

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai mari oameni de știință ai tuturor timpurilor. Sursa foto: vox.com
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai mari oameni de știință ai tuturor timpurilor. Sursa foto: vox.com

Stephen Hawking spunea că omenirea ar putea să dispară

În ultimii ani de viață, fizicianul se arăta extrem de preocupat de soarta planetei și trăgea un puternic semnal de alarmă asupra acestei situații despre care spunea că este cât se poate de critică. Mai mult decât atât, ilustrul om de știință ne avertiza că omenirea riscă să dispară.

Trebuie să avem grijă de planetă. Dacă nu o facem, rasa umană nu va mai există peste o mie de ani. Au fost numeroase momente în trecut, când supravieţuirea ei a atârnat de un fir de aţă. Frecvenţa acestor momente va creşte, probabil, în viitor. Dar sunt un optimist. Dacă vom reuşi să evităm dezastrul, în următorii 200 de ani, specia noastră va fi în siguranţă şi se va răspândi în spaţiu”, spunea Stephen Hawking.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×