Stephen Hawking a murit. Fizicianul avea 76 de ani

Ionuţ Cataramă   
in Stirea zilei
14/03/2018, 08:22
Stephen Hawking a murit. Fizicianul avea 76 de ani

Britanicul era cunoscut în întreaga lume pentru studiile saledespre găurile negre şi despre relativitate şi a fost autorul unor cărţi ştiinţifice foarte populare, precum „O scurtă istorie a timpului”.

„Suntem profund îndurerai de trecerea în nefiinţă a iubitului nostru tată”, au declarat copiii săi, Lucy, Robert şi Tim, conform BBC.

„A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar a cărui muncă şi moştenire va supravieţui pentru mulţi ani de acum înainte”, au adăugat copiii lui, care au lăudat ”curajul şi perseverenţa” lui şi au spus că “strălucirea şi umorul său” îi inspiră pe oameni din întreaga lume.

Stephen Hawking. Stephen Hawking a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă din întreaga lume. Cercetătorul a devenit celebru pentru aportul pe care l-a adus în domeniul fizicii teoretice, însă şi pentru faptul că reuşit să facă faţă bolii de care suferea, scleroza laterală amiotrofică (amyotrophic lateral sclerosis sau ALS).

Scleroza laterală amiotrofică este o boală neurodegenerativă progresivă care afectează celulele nervoase din creier şi măduva spinării. Boala atacă neuronii care coordonează flexarea muşchilor, motiv pentru care, în timp, creierul îşi pierde capacitatea de a controla activitatea ţesuturilor fibroase. Din moment ce nu mai sunt active, acestea încep să se atrofieze şi să se contracteze.

El a încetat din viaţă la locuinţa sa din Cambridge, în primele ore ale zilei de miercuri.

 

Ştirea MOMENTULUI

Cel mai rapid mod de a prepara zacusca de vinete. Sfaturi de la Maria Popa

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.