Circulaţia trenurilor CFR între România şi Ungaria a fost suspendată! Maghiarii şi-au închis graniţele

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 00:02
Circulaţia trenurilor CFR între România şi Ungaria a fost suspendată! Maghiarii şi-au închis graniţele
Circulaţia trenurilor CFR între România şi Ungaria a fost suspendată! Maghiarii şi-au închis graniţele

Ungaria şi-a închis graniţele ca măsură de combatere a ameninţării de coronavirus. CFR Călători a anunţat că circulaţia trenurilor între România şi Ungaria a fost suspendată temporar, anunţă Mediafax.

Circulaţia trenurilor CFR între România şi Ungaria a fost suspendată!

Pe la frontiera Curtici trec nu mai puţin de 10 trenuri dus-întors care fac legătura între România şi Ungaria. Călătorii care au bilete la trenurile internaţionale pe ruta maghiară pot solicita restuirea integrală a banilor pe bilete.

Nu este prima rută suspendată de CFR în timpul acestei pandemii de coronavirus. Cei de la CFR au anunţat sâmbătă că se suspendă şi circulaţia feroviară prin staţia de frontieră Valea lui Mihai, în contextul de a închide temporar anumite puncte de trecere a frontierei.

3500 de români, blocaţi la graniţa cu Ungaria!

Însă, românii care se întorc acasă în vest sunt acum blocaţi la graniţa dintre Austria şi Ungaria. Aproximativ 3500 de oameni sunt blocaţi la intrarea pe tărâm maghiar, însă austriecii au anunţat că începând din această seară de la ora 21:00, românii vor avea un „coridor umanitar” până miercuri dimineaţa la 06:00 pentru a putea trece.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla zilele următoare cu românii care vor dori să tranziteze Ungaria pentru a ajunge în ţară, în condiţiile închiderii graniţelor de către ţara vecină. Nici pentru cei care plănuiesc să zboare veştile nu sunt tocmai bune. Blue Air a anunţat că din 21 martie îşi va suspenda temporar activitatea până trece pandemia.

Patru pacienţi români, la Terapie Intensivă din cauza COVID-19

În România s-au înregistrat până în acest moment 217 cazuri de infecţie cu coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor s-a dublat în ultimele trei zile, sâmbătă 14 martie fiind ziua în care românia a înregistrat 100 de pacienţi.

Din fericire, 16 dintre cei infectaţi cu virusul COVID-19 s-au vindecat şi România nu a înregistrat până în acest moment niciun deces din cauza coronavirusului. Însă, patru dintre pacienţii români  infectaţi sunt la terapie intensivă.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă până pe 14 aprilie. Până după Paşte, şcolile şi universităţile vor rămâne închise, iar recomandările sunt ca fiecare cetăţean să stea departe de mulţimi şi să iasă din casă doar dacă este necesar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×