VIDEO- LIVE Cine va aprinde luminițele de Crăciun, în Capitală! Eveniment special, la Târgul de Crăciun

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 19:05
VIDEO- LIVE Cine va aprinde luminițele de Crăciun, în Capitală! Eveniment special, la Târgul de Crăciun GALERIE FOTO
Luminițele de Crăciun, din București, vor fi aprinse de doi olimpici!

UPDATE: Sute de persoane s-au adunat în Piața Constituției din Capitală, acolo unde se deschide vineri seara Târgul de Crăciun din București. Cu această ocazie, vor fi aprinse și luminițele ce vor împodobi orașul în perioada sărbătorilor de iarnă. Spiritul de sărbătoare se simte în Capitală. 800 din ornamentele de la târgul de Crăciun sunt unicat, special făcute pentru Centenar. Bucureștenii se scaldă în lumini de sărbătoare! 7 milioane de lei au fost investiți în ornamentele de Crăciun. 9 milioane de beculețe luminează centrul orașului din această seară.

Bucureștenii au două târguri de Crăciun. Unul în Piața Constituției și unul la Piața Universității. Acolo vor avea parte de zeci de surprize muzicale și se vor putea delecta cu bucate alese și vin fiert.

Evenimentul din cadrul Târgului de Crăciun, din Capitală, va fi anul acesta de-a dreptul special. Luminițele de Crăciun vor fi aprinse de doi elevi olimpici. Piața Constituției, anul acesta, va fi împodobită, vineri seară, 30 noiembrie, de o serie largă de elemente decorative unicate, acestea fiind dedicate Centenarului Marii Uniri. Între acestea, vor fi figurine pictate manual, ce înfățișează elemente tradiționale din folclorul românesc. Așadar, peste 9 milioane de beculețe de tip led se vor lumina Târgul de Crăciun, începând cu ora 19:00.

Iar, cu toate eforturile depuse de Primăria Municipiului București pentru a organiza și înfrumuseța orașul, noutatea rămâne tot faptul că doi elevi olimpici vor da startul luminilor festive. Aceștia au câștigat locul 1 la Olimpiada Națională de Franceză și locul 1 la Olimpiada Națională de Matematică.

Cine va aprinde luminițele de Crăciun!

cine va aprinde luminitele de craciun in capitala
Luminile Târgului de Crăciun se vor aprinde la ora 19:00

Și, revenind la decorațiunile Capitalei, conform Companiei Municipale Iluminat Public București, ce a realizat acest proiect, circa 9 milioane de beculețe, cu 6 milioane mai mult decât în anii precedenți, vor înfrumuseța Bucureștiul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Traseul iluminat însumează 40 de kilometri de bulevarde și străzi secundare, ele cuprinzând 72 de locații din Capitală.

Ideea ornamentării orașului cu elemente tradiționale este inspirată din operele de artă ale marilor artiști români. Astfel, din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 dintre ele sunt unicat, speciale pentru ”Centenarul Marii Uniri”. Unul dintre exemple este ”Coloana infinitului”, care este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piața Universității. Un al doilea element inedit este reprezentat de femeile cu tulnic. Acestea sunt figurine de 3,5 metri înâlțime, pictate manual, care întruchipează perechi de dansatori din horă, îmbrăcând portul popular.

Gepostet von Stiri Mondene am Freitag, 30. November 2018

Gepostet von Stiri Mondene am Freitag, 30. November 2018

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×