Cine sunt singurii chinezi cu ochii verzi naturali. Au fost descoperiți de istorici în provincia Gansu

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
02/05/2020, 22:51
Cine sunt singurii chinezi cu ochii verzi naturali. Au fost descoperiți de istorici în provincia Gansu
Cine sunt singurii chinezi cu ochii verzi naturali. Au fost descoperiți de istorici în provincia Gansu sursă foto: dailymail.co.uk

Singurii chinezi cu ochii verzi naturali au fost descoperiți de către unii istorici, într-un oraș din nord-vestul provinciei Gansu din China, scrie dailymail.co.uk.

Au fost descoperiți singurii chinezi cu ochii verzi naturali

Potivit presei americane, chinezii cu ochii verzi sunt descendenții unui sat ce a fost colonizat de rămășițele unei legiuni ce a luptat în Orient, pe vremea Imperiului Roman.

Aceștia s-au stabilit în zonă, după ce au pierdut bătălia cu parthienii, un popor ce trăia în Irakul de astăzi. Ani de zile locuitorii din satul îndepărtat chinezesc Liqian au crezut că sunt speciali.

Mulți dintre săteni au caracteristici occidentale, inclusiv ochii verzi și părul blond, ceea ce îi determină pe unii experți să sugereze că ar putea fi descendenții unei legiuni romane pierdute care s-a stabilit în zonă.

Două treimi sunt de origine caucaziană

Acum testarea ADN a sătenilor a arătat că aproape două treimi dintre ei sunt de origine caucaziană. În anul 53 î.Hr., după ce Crassus a fost învins de către partieni și decapitat în apropierea Iranului, au continuat poveștile deapre cei 145 de romani care au fost prinși și rătăciți în zonă, ani de zile.

Legătura orașului cu Roma a fost sugerată pentru prima dată de un profesor de istorie chineză, în anii ’50. Homer Dubs, profesor la Universitatea Oxford, consideră că grupul a călătorit spre Est, a fost prins de chinezi și așa a luat naștere satul Liqian.

Tot el a reunit povești din istoriile oficiale, care spuneau că Liqian a fost fondată de soldații prinși într-un război între chinezi și huni, în anul 36, și legenda armatei dispărute a lui Marcus Crassus, un general roman.

Un rezident, în vârstă de 38 de ani, Cai Junnian, care are ochii verzi, este acum poreclit de către prieteni Cai Luoma, sau Cai Roman, devenid o celebritate locală.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×