Turcia a deschis granița către Europa pentru 76 de mii de migranți din Siria, Afganistan și Irak! Erdogan: Am deschis porţile. Şi nu le vom închide

Turcia a deschis granița către Europa pentru 76 de mii de migranți din Siria, Afganistan și Irak! Erdogan: Am deschis porţile. Şi nu le vom închide
Turcia a deschis granița către Europa pentru 76 de mii de imigranți

Turcia a deschis granițele țării pentru migranții care vor să ajungă în Uniunea Europeană! Ruta acestora către Franța, prezentată de televiziunea publică din Turcia, trece prin mijlocul României.

Turcia a deschis granița către Europa pentru 76 de mii de imigranți

Astfel, susțin oficialii turci, peste 76.000 de migranți au fost lăsați să treacă granița cu Uniunea Europeană! Prin această măsura drastică luată de Turcia, Guvernul de la Ankara vrea să forțeze un ajutor de la Uniunea Europeană în diputa sa cu Rusa de pe teritoriul Siriei!

„Ce am făcut ieri? Am deschis porţile. Şi nu le vom închide”, a afirmat sâmbătă preşedintele turc Recep Erdogan. Și ministrul turc de Externe a avut o postare pe o rețea de socializare. ”Până duminică dimineaţă la ora 10.00 (07.00 GMT), 76.358 de migranţi ar fi trecut graniţa prin provincia Edirne”, a scris pe Twitter ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

Turcia vrea implicarea UE în conflictul cu Rusia de pe teritoriul Siriei

Televiziunea de stat din Turcia avertizează și ea: „Criza refugiaților e posibil să lovească puternic Europa în următoarele zile”. Imagini cu refugiați din Siria, Afganistan și Irak au fost făcute publice. Aceștia se urcă în autobuze sau chiar în bărci gonflabile cu destinația Grecia, după decizia autorităților turce de a deschide granițele către această țară și, implicit, către Uniunea Europeană.

Conform unei informări transmise duminică de autorităţile din Grecia, poliţia elenă a împiedicat în numai 24 de ore aproape 10.000 de migranţi să treacă frontiera în regiunea Evros. Grecia şi-a suplimentat de asemenea dispozitivele de la graniţă. În Bulgaria situația este calmă, momentan, după cum au transmis autoritățile de la Sofia.

Duminică, cel puţin 13.000 de persoane erau deja prezente de-a lungul a 212 km de frontieră dintre Turcia și Grecia, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), după declarațiile făcute de președintele turc. Au apărut și ciocniri violente între poliţiştii greci care aruncau cu gaze lacrimogene şi migranţi care aruncau cu pietre.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×