Cine sunt pacienții depistați miercuri cu coronavirus: Un adolescent de 16 ani din Timiș și un bătrân de 71 de ani din Suceava

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/03/2020, 16:41
Cine sunt pacienții depistați miercuri cu coronavirus: Un adolescent de 16 ani din Timiș și un bătrân de 71 de ani din Suceava
Cine sunt pacienții români numărul 5 și 6 care au fost depistați pozitiv cu coronavirus *foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Două noi cazuri de români infectați cu virusul covid-19 au fost depistate chiar miercuri, 4 martie, în România. Este vorba despre cazurile 5 și 6 care au apărut în țara noastră și vorbim despre cel mai tânăr și cel mai bătrân român depistat pozitiv cu coronavirus: un tânăr de 16 ani din județul Timiș și un bătrân de 71 de ani din județul Suceava.

Doi pacienți noi au fost depistați cu coronavirus, primul un tânăr de 16 ani din Timiș

Al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19 este reprezentat de un tânăr de 16 ani, nimeni altul decât nepotul bărbatului de 47 de ani din Timișoara care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de marți.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic și nu prezintă nici febră. Cu toate acestea, s-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Interesant este că rezultatele de miercuri ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani din Timișoara, diagnosticat cu o zi în urmă cu coronavirus, sunt negative. Urmează acum, conform procedurii, un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Bărbatul diagnosticat marți cu coronavirus este din Timișoara, reprezintă al patrulea caz din România, și a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv pe data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia.

Cel mai bătrân român diagnosticat cu coronavirus este un sucevean de 71 de ani

Al doilea caz depistat miercuri este un bătrân de 71 de ani din județul Suceava. Acesta se află în acest moment internat în spital la Iași. El s-a întors recent din Italia cu autobuzul, din zona Lombardia, o zonă în care nu există carantină.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, cazul bărbatului este unul destul de grav, întrucât acesta prezintă complicații cardiace și respiratorii. Acum autoritățile vor avea grijă ca ceilalți pasageri ai autocarului cu care bătrânul a venit din Italia să fie investigate.

De altfel, Direcția de Sănătate Publică Suceava a informat chiar miercuri după amiaza că în județul Suceava sunt în autoizolare 471 de persoane. Ar fi vorba de 256 de persoane au călătorit în zonele de risc, iar  215 sunt membri de familie ale persoanelor care au venit din zona de risc.

Cele două persoane de astăzi se adaugă celorlalți patru pacienți români depistați în ultimele săptămâni: gorjeanul de 25 de ani, femeia de 38 de ani care a fost o zi în Milano, doctorul maramureșean de 45 de ani internat la Cluj, dar și cei timișoreanul de 47 de ani, unchiul băiatului de 16 ani depistat astăzi cu coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×