Cine sunt câștigătorii Premiilor BAFTA 2019. Actorii si filmele premiate

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
10/02/2019, 16:10
Cine sunt câștigătorii Premiilor BAFTA 2019. Actorii si filmele premiate GALERIE FOTO
Marele favort la premiilor BAFTA 2019 este filmul ”The Favourite”

A 72-a ediţie a premiilor BAFTA va avea loc duminică seară la Londra! Filmul britanic „The Favourite” are cele mai mari șanse să fie marele câștigător al premiilor BAFTA 2019, deoarece va concura la nu mai puțin de 12 categorii! Și lungmetrajul mexican „Roma” are, potrivit unor critici de specialitate, şanse reale să câştige premiul pentru cel mai bun film al anului.

UPDATEPeliculele „The Favourite” şi „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 72-a ediţie a premiilor BAFTA 2019, organizată duminică seară, pe scena Royal Albert Hall din Londra. 

Vă prezentăm mai jos lista completă a trofeelor atribuite în cadrul celor 24 de categorii de premii care au fost decernate la gala BAFTA 2019

* Cel mai bun film – ‘Roma’ Cel mai bun film britanic – ‘The Favourite’
* Cel mai bun regizor – Alfonso Cuaron (‘Roma’)
* Cel mai bun actor în rol principal – Rami Malek (‘Bohemian Rhapsody’)
* Cea mai bună actriţă în rol principal – Olivia Colman (‘The Favourite’)
* Cel mai bun actor în rol secundar – Mahershala Ali (‘Green Book’)
* Cea mai bună actriţă în rol secundar – Rachel Weisz (‘The Favourite’)
* Cel mai bun scenariu original – ‘The Favourite’ (Deborah Davis, Tony McNamara)
* Cel mai bun scenariu adaptat – ‘ BlacKkKlansman’ (Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott)
* Cel mai bun film străin – ‘Roma’ (Alfonso Cuaron, Gabriela Rodriguez)
* Cel mai bun documentar – ‘Free Solo’
* Cel mai bun lungmetraj animat – ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’
* Cel mai bun debut al unui regizor, scenarist sau producător britanic – ‘Beast’ (Michael Pearce – regizor, scenarist; Lauren Dark – producător)
* Cea mai bună coloană sonoră – ‘A Star Is Born’ (Bradley Cooper, Lady Gaga, Lukas Nelson)
* Cea mai bună imagine – ‘Roma’, (Alfonso Cuaron)
* Cel mai bun montaj – ‘Vice’ (Hank Corwin)
* Cea mai bună scenografie – ‘The Favourite’ (Fiona Crombie, Alice Felton)
* Cel mai bun design de costume – ‘The Favourite’ (Sandy Powell)
* Cel mai bun machiaj/cele mai bune coafuri – ‘The Favourite’ (Nadia Stacey)
* Cel mai bun sunet – ‘Bohemian Rhapsody’ (John Casali, Tim Cavagin, Nina Hartstone, Paul Massey, John Warhurst)
* Cele mai bune efecte vizuale – ‘Black Panther’ (Geoffrey Baumann, Jesse James Chisholm, Craig Hammack, Dan Sudick)
* Cel mai bun scurtmetraj britanic de animaţie – ‘Roughhouse’ (onathan Hodgson, Richard Van Den Boom)
* Cel mai bun scurtmetraj britanic – ’73 Cows’ (Alex Lockwood)

„The Favourite”este principalul favorit al premiilor BAFTA 2019

Pelicula „The Favourite” a primit în acest an cele mai multe nominalizări – 12 – la premiile BAFTA şi conduce detaşat plutonul celor mai nominalizate pelicule, urmând să concureze inclusiv la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun film britanic”.

Pelicula, regizată de Yorgos Lanthimos, dispune de o distribuţie în care abundă actori britanici, care spun pe ecran o poveste inspirată din viaţa reală a unui fost monarh britanic: regina Anne, interpretată de Olivia Colman. Aceste detalii ar putea să determine British Academy of Film and Television Arts să atribuie acestui lungmetraj premiul pentru cel mai bun film.

Ca număr de selecţii, „The Favourite” este urmat de „Bohemian Rhapsody”, „First Man”, „Roma” şi „A Star Is Born” cu şapte nominalizări, şi de „Vice” şi „BlacKkKlansman”, cu câte cinci nominalizări.

A 72-a editie a premiilor BAFTA 2019 va avea loc duminica

Deși filmele britanice au ieșit în nenumărate cazuri câștigători ai premiilor BAFTA, membrii cu drept de vot din Academia britanică sunt adeseori bucuroşi să aleagă un film non-britanic, în special dacă acesta este un concurent puternic în sezonul premiilor cinematografice. „The Aviator” a învins „Vera Drake” în 2005. „Brokeback Mountain” s-a impus în faţa „The Constant Gardener” în 2006. „The Hurt Locker” a surclasat „An Education” în 2010. Iar „Boyhood” a depăşit ambele producţii britanice nominalizate la categoria „cel mai bun film” din 2015 – „The Imitation Game” şi „The Theory of Everything”.

Pelicula ”Roma” ar putea face surpriza la premiile BAFTA 2019

În acest an, alături de „The Favorite”, la categoria „cel mai bun film” au fost selectate peliculele „BlacKkKlansman”, „Green Book”, „Roma” şi „A Star is Born”.

Filmul regizat de Yorgos Lanthimos a primit şi o nominalizare la „categoria cel mai bun film britanic”, unde va concura cu „Beast”, „Bohemian Rhapsody”, „McQueen”, „Stan and Ollie” şi „You Were Never Really Here”.

La categoria cea mai bună actriţă, Olivia Colman, premiată deja în luna ianuarie cu Globul de Aur pentru rolul din „The Favourite”, va concura cu Glenn Close („The Wife”), Lady Gaga („A Star Is Born”), Melissa McCarthy („Can You Ever Forgive Me?”) şi Viola Davis („Widows”).

Pentru „cel mai bun actor în rol principal”, Christian Bale, recompensat cu un glob de Glob de Aur în ianuarie, îl va înfrunta pe Rami Malek, un alt câştigător al Globului de Aur, nominalizat pentru rolul său din biopicul dedicat trupei Queen, „Bohemian Rhapsody”, dar şi pe Bradley Cooper („A Star Is Born”), Steve Coogan („Stan and Ollie”) şi Viggo Mortensen („Green Book”).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×