Doliu la Hollywood! A murit Albert Finney, actorul din filmul Crima din Orient Express

Claudiu Surmei   
în Stiri mondene
08/02/2019, 18:28
Doliu la Hollywood! A murit Albert Finney, actorul din filmul Crima din Orient Express GALERIE FOTO
A murit Albert Finney, actorul din Orient Express

Albert Finney, actorul din filmul Crima din Orient Express, care a fost nominalizat de cinci ori la premiile Oscar, a murit la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al familiei, care însă nu a oferit mai multe detalii despre decesul actorului britanic.

Actorul care a jucat în peste 60 de filme, dintre care cele mai reprezentative sunt Crima din Orient Express, Erin Brokovich și Skyfall, a murit după ce în ultima vreme a fost bolnav. Vedeta de la Hollywood a anunțat, în anul 2011, că suferă de cancer la rinichi. „Albert Finney, în vârstă de 82 de ani, a murit pașnic, în propria locuință, având alături familia și prietenii”, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei.

A murit Albert Finney, actorul din filmul Crima din Orient Express

În întreaga sa carieră, actorul britanic a jucat în peste 60 de filme și a devenit cunoscut pentru ușurința cu care interpreta roluri diferite de la Ebenezer Scrooge la Winston Churchill şi Hercule Poirot. Albert Finney a fost nominalizat de cinci ori la Oscar, ultima dintre aceste nominalizări fiind în anul 2000 pentru rolul din filmul Erin Brokovich, în care a jucat și Julia Roberts. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără Crima din Orient Express, Erin Brokovich și Skyfall.

Albert Finney l-a interpretat pe Hercule Poirot în filmul Crima din Orient Express
Albert Finney l-a interpretat pe Hercule Poirot în filmul Crima din Orient Express

După ce a jucat rolul lui Hercule Poirot în Crima din Orient Express, actorul a declarat că a fost bântuit de acest personaj. „Oamenii chiar cred că am o sută şi ceva de kilograme şi că vorbesc cu accent franţuzesc”, declara starul de la Hollywood.

Albert Finney a murit la vârsta de 82 de ani. Presa din marea Britanie scrie că actorul a încetat din viață din cauza unei infecții în zona pieptului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×